top of page

Italiëreis - dag 2

Onze eerste ochtend 'uitgerust' wakker geworden op Italiaanse bodem. Een achttal durfde het zelfs aan om al joggend een eerste blik op de opgegraven site te werpen. We begonnen onze dag met een ontbijt met veel verschillende taartjes en nog wat lekkers inclusief een zicht over het oude zonnige Pompei. We kozen de beste outfit uit en wandelden naar de archeologische site van Pompei. Helemaal onder de indruk van de 'moderne' Romeinen liepen we door de straatjes van de oude stad. We bezochten villa's, bakkerijen, thermen, het amfitheater, het theater, het bordeel en het Forum met op de achtergrond de Vesuvius. We kregen een indrukwekkend beeld van hoe de Romeinen er in die tijd leefden. Na een snel middagmaal vertrokken we met veel zin richting ROME! Na twee gezellige uurtjes in de bus kwamen we aan in het drukke, maar heel zonnige Rome. Tijdens een mooie avondwandeling met als toppunt de Trevifontein, konden we het niet laten om een muntje te gooien en een wens te doen. En zoals een beroemde Franse schrijver schreef: Het is moeilijk om over Rome te schrijven, maar het is nog moeilijker om er niet over te schrijven. sogni d'oro! (gouden (zoete) dromen)

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page