top of page

Italiëreis - dag 3

Vandaag vroeg uit de veren!! Een ochtendbezoek aan het Colosseum onder een opkomende zon wekt ons beetje bij beetje. Met enige verbeelding kunnen onze medeleerlingen tijdens de eerste gidsbeurten een duidelijk beeld schetsen van de grootsheid van het amfitheater en van de gladiatorenspelen die er gehouden werden. Vervolgens bezochten we het forum Romanum, waar we opnieuw werden ondergedompeld in de geschiedenis van het oude Rome. We zagen gerechtsgebouwen en tempels en kregen een duidelijk beeld van de opbouw van de oude stad. Na een interessante rondleiding kregen we de tijd om rustig te lunchen en een ijsje te eten onder een stralende zon. Na de middag wandelden we over de keizerlijke fora en brachten we een bezoek aan de markt van Trajanus, een winkelcentrum avant la lettre. Een stevige wandeling bracht ons naar de kerk San Pietro in Vincoli waar we Michelangelo's Mozes in een marmeren beeldhouwwerk bewonderden. In de Capitolijnse musea tenslotte werden we getrakteerd op onze eerste Caravaggio, het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en veel meer prachtige kunst die de grootsheid van Rome moesten uitstralen. We nuttigden ons avondmaal nog in hartje Rome, waar we met z'n allen zongen voor de verjaardag van Quinten. Na 31562 stappen konden we ons bedje moe, maar tevreden opzoeken.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page