top of page

Italiëreis - dag 7

We starten onze eerste ochtend in Firenze met een heerlijk ontbijt en een stralende zon. We bezoeken het klooster San Marco en krijgen het levensverhaal van de Medici’s en Savonarola te horen. We staan verwonderd te kijken naar de fresco’s van fra Angelico die de muren van het klooster sieren. We wandelen dan richting de Duomo van Firenze waar we echt verbaasd opkijken van alle kleuren en details. Meer info over de Duomo en de koepel krijgen we in het museum Opera Del Duomo. Wat een kunsten werden hier verricht! We kuieren even zelf door de stad en aansluitend bezoeken we het Palazzo van Medici-Ricardi. We krijgen een beeld van hoe de Medici leefden. Hierna bezochten we het Baptisterium met de fijn afgewerkte poorten en een plafond vol prachtige fresco’s. Onder een ondergaande zon klimmen we naar San Mignato al Monte, waar we van een prachtig uitzicht over Firenze kunnen genieten. Wij stralen voor de groepsfoto, zoals de zon de hele dag van de partij was!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square