top of page

Italiëreis - dag 8

Onze achtste dag in Italië! Na een lekker ontbijt krijgen we de keuze tussen twee musea. Een groep gaat naar Galleria dell’accademie di Firenze waar we de David en de slavenbeelden van Michelangelo kunnen bewonderen. De andere leerlingen beklimmen de Campanile en bezoeken de dom van Firenze en het museo Novechento waar ze kunst van de 20e eeuw bewonderen. Dan klimmen we met heel de groep naar de koepel van de dom. waar we een prachtig zicht hebben over Firenze. Na de middag die we in het zonnetje op een terras doorbrengen, stappen we opnieuw de bus in richting Bologna. Hotel University wordt ons nieuw basiskamp. Een bezoek aan de stad leidt ons onder meer naar de Sint-Petroniusbasiliek en de 2 torens van Asinelli. Bologna doet zijn stad alle eer als 'la grassa' (de vette) aan tijdens het avondmaal. Al houdt dit een heleboel leerlingen niet tegen om aansluitend een dansje te plaatsen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page