top of page

Dag 1&2 - Italiëreis 6G-WWA-MTW-EMT-HW

Het startschot van de reis werd gegeven op de parking van de school in Turnhout. Onder de Belgische zon stond iedereen te popelen om op de bus te springen en te beginnen aan het Italiaanse avontuur. Na enkele sanitaire stops, dutjes in het gangpad en veel geduld kwamen in de vroege middag eindelijk de Toscaanse velden in zicht. We passeerden onder andere Carrara, de marmergroeve waar Michelangelo zijn inkopen deed. Degenen met arendsogen onder ons vingen zelfs een glimp op van de Middellandse kust voor we in Pisa aankwamen.

In de zuiderse zon betraden we het Piazza Dei Miracoli. Enkele leerlingen beten hier de spits af met hun gidsbeurt over de reusachtige Basilica met de bekende Dom. We bezochten het Battistero, de doopkapel, waar de bekende kansel stond met het verhaal van de controversiële Johannes de Doper, gebouwd door Nicola Pisano. We kregen ook nog uitleg over de beroemde campanile, namelijk de scheve Toren van Pisa.

Ondertussen had de klok al twee uur geslagen en begonnen onze magen te grommen. We genoten van onze eerste Italiaanse maaltijd in het gezellige stadje. veel tijd was er echter niet, want we moesten ons haasten naar de trein richting onze volgende bestemming: het pittoreske Lucca.

We kwamen tegen de late namiddag aan in het hotel, waarna we meteen op stadswandeling vertrokken. In tegenstelling tot de toeristische trekpleister Pisa is Lucca erg rustig, een verborgen pareltje! Na de vermoeiende busrit hebben we daar dan ook met volle teugen van genoten. We liepen langs de omwalling van de stad, die gebouwd werd nadat Lucca in de zeventiende eeuw de status van een onafhankelijke stad kreeg. Deze muren zijn van groot belang voor de inwoners, je mag je pas een echte 'Lucchesi' noemen als je binnen de muren geboren bent. Dat die Lucchesi veel waarde hechten aan hun stad is ook niet verwonderlijk, de stad heeft tal van prachtige gebouwen. We bezochten onder andere de sierlijke kerk van San Michele in Foro en beklommen de toren van het Casa dei Guinigi, waar we een nog beter uitzicht over de stad hadden.

Tegen de avond keerden we terug naar het hotel, waar we voor de eerste keer kennis maakten met de Italiaanse dinerformule. Hierna kregen we nog even vrije tijd om een terrasje te doen op het Piazza dell'Anfiteatro. Het plein dankt zijn naam aan zijn gelijkenis op een amfitheater. Onder de straatlantaarns en het maanlicht was de sfeer de eerste avond al meteen gezet. Kortom was het een geslaagde afsluiter van onze eerste kennismaking met Italia.

écr.l'inf.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page