top of page

Dag 3 - Italiëreis 6G-WWA-MTW-EMT-HW

Na onze eerste nacht in hotel Bernardino, vertrokken we na een sober ontbijtje richting Vinci, de geboortestad van de enige echte Leonardo Da Vinci. Daar bezochten we het Museo Leonardino, waar we zeer indrukwekkende schetsen van hem terugvonden. Die ochtend genoten we van de eerste regendruppels, maar gelukkig maakte een lekkere picknick tijdens de middag alles goed. Hierna namen we afscheid van dit kleine, sfeervolle dorpje en reisden we door naar Firenze.

We maakten kennis met onze volgende verblijfplaats, die bij iedereen in de smaak viel. Onze tocht ging verder richting het indrukwekkende Piazza del Duomo. Daarna beklommen we de Duomo en stonden we versteld van een magnifiek uitzicht.

Eenmaal beneden, maakten we met de hele groep een avondwandeling naar de San Miniato Al Monde. Opnieuw waren we onder de indruk van de Italiaanse zonsondergang. Ook onze koppeltjes werden even getest in Firenze bij het befaamde zwijn. Hierbij moeten koppels een muntje leggen in de mond van het bronzen zwijn, vervolgens over de neus wrijven en het muntje in de put laten vallen. Valt het muntje rechtstreeks in de put, betekent dit een eeuwige liefde; zo niet, verdoemenis!

We sloten de avond af met een gezellig diner in het hartje van Firenze. Daarna kregen we nog een uurtje vrij om in een gezellig barretje te kunnen genieten van een cola... Al bij al, weer een plezante dag voorbij.

Ecr.l'inf.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page