top of page

Dag 2 - Italiëreis 6L-WWB-EW

7:00. De wekker gaat af in het hotel in Pompei. Na een heerlijk nachtje slapen en dromen over de fantastische site die we de dag ervoor hadden bezocht, ontbeten we met uitzicht op de Vesuvius en de prachtige Zuiderse natuur. Toen we onze valiezen terug hadden gemaakt en klaar stonden in de lobby voor te vertrekken, kwam de bus die ons naar Napels zou brengen. De eerste indruk was zeer druk. Napels is een stad zonder de toeristenhoeveelheid van andere steden, en was dus een speciale ervaring. We konden de echte Italiaanse cultuur er zien. We bezochten de zeven werken van Barmhartigheid en een Jezuïtenkerk, een voormalig paleis die vanbinnen rijkelijk gevuld was met prachtige wandschilderingen. Toen we lekker hadden gegeten, stapte we op de bus naar la città eterna, de stad waar we allemaal misschien het meest naar uitkeken. Onderweg stopten we in de buitenwijk van Rome bij een bijzondere kerk, die in 2000 werd gebouwd naar aanleiding van de eeuwwisseling. De kerk was helemaal wit, met veel lichtinval. Het was een bijzondere kerk om te bezoeken voordat we al de andere, meer klassiekere zouden zien, in Rome. Eenmaal aangekomen in het hartje van Rome, was onze buik weer leeg. We aten samen in het centrum vlakbij vier prachtige fonteinen. Na het eten wandelden we gezamenlijk naar de Trevi fontein, een plaats die bezocht moet worden. Door de nacht die al gevallen was, werd het nog mooier met het licht en het verlichte water. Dit was een perfect punt om een mooie en drukke dag af te sluiten, voordat we terug onder de wol kropen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page