top of page

Dag 4 - Italiëreis 6L-WWB-EW

Na de regenachtige dag van gisteren hoopten we voor onze 4de dag in Italië op mooi weer. Dat bleek op onze tweede dag Rome geen probleem te zijn! Om 8:30 vertrokken we richting het Vaticaan. Onderweg hebben we even tijd gemaakt op de brug richting de Engelenburcht om daar een gidsbeurt te aanhoren in het zonnetje. Aangekomen op het Sint-Pieterplein moesten we ongeveer een uur in de rij te staan om de Sint-Pietersbasiliek te mogen betreden. Zeker het wachten waard! De liefhebbers konden zich tot bovenin de koepel kronkelen om van daaruit een prachtig uitzicht te kunnen bewonderen over het Sint-Pietersplein. Ook konden we van daaruit neerkijken in de basiliek zelf om zo de enorme hoogte ervan te kunnen inschatten. De basiliek zelf gaf ook uitzonderlijk knappe beelden, fresco’s en nog veel meer. De bekende en wonderschone pietà van Michelangelo was hier toch wel een van de hoogtepunten, samen met het prachtig schilderwerk op het plafond. Na iets meer dan een uur, werden we terug buiten verwacht voor de twerde ronde gidsbeurten van die dag: het Sint-Pietersplein. We werden ondergedompeld in een hoop informatie over hoe het plein geconstrueerd is, wat er allemaal te zien valt enzovoort. Nadien kregen we tijd om te gaan eten. Lekker weer, gezellig terrasje, heerlijk Italiaans gerechtje, glaasje wijn... meer hebje in Italië niet nodig om een middag door te brengen! Nadien zetten we de route in naar de Piazza Navona, waar we ook weer naar gidsbeurten mochten luisteren over de prachtige fonteinen, waaronder een van Bernini, en een kerk gebouwd door Borromini. Onze tocht werd verdergezet en al snel kwamen we aan bij het Pantheon. Wat een enorm gebouw! Ook daar weer konden we genieten van mooie gidsbeurten en van een enorm straffe constructie, zeker voor zo’n oud gebouw. Na de tweede kerk van de dag, op naar de derde: de Sant’Ignazio. Natuurlijk een van de toppunten van de kerken voor een Jezuïetencollege. Ook hier weer werden we zeer goed begeleid door onze gidsen om voor het binnengaan te weten wat we mochten verwachten. De geschilderde koepel op een gewoon plafond was in die mate geschilderd dat je het gevoel kreeg een Kerk binnen te stappen mét koepel! Een zeer sterke illusie. Ook konden we hier het graf van een Vlaamse (!) Jezuïet bezichtigen: Sint-Jan Berchmans. Aan kerken geen gebrek in Rome! Na de Sant’Ignatio was het de beurt aan de Gèsu om ons te overdonderen. Hier was voor ons, als Jezuïeten, hét hoogtepunt van de dag: het graf van Ignatius van Loyola. Nadat we allemaal al vele keren voorbij zijn beeld in de tuin op school gewandeld hebben, waren we allemaal enthousiast om een keer dichtbij zijn overgebleven resten te staan, op twee meter van zijn graf! Na deze unieke ervaring zochten we de laatste kerk van de dag op: de Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. Hier konden we slechts een select deel van de kerk bekijken, aangezien er een misviering bezig was. Maar ondertussen hadden we onze lading kerken voor een dag wel gehad! Omdat we door de misviering sneller buiten waren, hadden we nog even vrije tijd voor we moesten gaan eten. Met veel honger schoven we aan tafel. Na het eten kregen we nog even vrije tijd voor we onze laatste nacht in Rome tegemoet gingen en weer vol energie aan een volgend avontuur konden beginnen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page