top of page

Dag 6 - Italiëreis 6L-WWB-EW

Zondagochtend verlieten we het spirituele Assisi en stapten we nogmaals op de bus om ons door het groene heuvellandschap van Toscane naar San Gimignano te begeven. Tijdens de rit maakten velen van deze kans gebruik om wat bij te slapen of nog eventuele gidsbeurten voor te bereiden. Eens aangekomen in dit stadje, waar de tijd leek te zijn stilgezet in de middeleeuwen, kregen we de kans om op eigen houtje de eeuwenoude architectuur te bezichtigen. We bezochten de Sant’Agostino, een augustijnenkerk en beklommen de nauwe steegjes die naar de Rocca di Montestaffoli leidden. Vanaf de toren van dit fort had je een panorama over de ommuurde stad en daarachter de streek die deze ‘citta delle belle torri’ omgeeft. We beëindigden ons bezoek met datgene wat San Gimignano misschien wel het aantrekkelijkste maakt: een heerlijk ijsje van de beste gelateria ter wereld. Na dit genot vertrokken we om 17u naar het adembenemende Firenze, waar we een uur later aankwamen. Door het vlotte uitladen van de bus, hadden we ruim de tijd om ons te installeren in het hotel. We maakten kennis met de stad van de Medici door een avondwandeling. De enthousiaste leerkrachten zorgden ervoor dat we al een eerste blik op de Duomo di Firenze konden werpen en gidsten ons over de Ponte Vecchio. Na de wandeling werd er gegeten, gedronken en gelachen in een gezellig restaurant. Als kers op de taart van deze actieve dag, werd er een romantische afsluiter voorzien. Het standbeeld Il Porcellino voorspelde het geluk in de liefde voor enkele leerlingen en er werd in deze dynamische stad zelfs voor achtergrondmuziek gezorgd door het prachtige vioolspel van enkele straatmuzikanten. Cultureel en culinair verzadigd keerden we ons terug naar het hotel.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page