top of page

Dag 7 - Italiëreis 6L-WWB-EW

Nog maar 4 dagen te gaan en we ontwaken in een van de mooiste steden van Italië: Firenze. Na een lekker ontbijt, starten we onze dag met een wandeling richting de Santa Maria del Fiore. Daar bleven we buiten even stilstaan om naar de gidsbeurten over de enorme koepel te luisteren. Nadien deden we nog enkele dingen in groep voordat we losgelaten werden in het indrukwekkend karakter van Firenze. In het Battisero van de dom kregen we een zicht op een verrassende koepel met prachtige fresco’s die onder andere de schepping van de aarde en van Adam en Eva vertelden. Nadien werden we door de leerkrachten rondgeleid in het Museo dell’ Opera del Duomo, waar we enkele prachtige werken van Michelangelo, Donatello en enkele andere bijzonder knappe kunstenaars konden bewonderen. Na een korte rondleiding door het Palazzo Vecchio kregen we de rest van de namiddag vrij om op eigen houtje de Santa Maria del Fiore binnen te gaan, de prachtige koepel, de toren naast de dom en de toren van het Palazzo Vecchio te beklimmen. Voor liefhebbers van stevig klimwerk en voor diegene met sterke benen en een goede uithouding een ideaal programma. Voor sommigen onder ons was een rustige namiddag zonder al te veel bezoeken ook wel welkom. Die konden gewoon rustig op een terras gaan zitten of eventueel zelfs nog een dutje gaan doen in het hotel. Voor het eten stegen we met heel de groep nog op naar San Miniato al Monte, waar we konden genieten van een prachtig uitzicht op Firenze. Dit uitzicht heeft dan ook dienst gedaan als achtergrond voor onze groepsfoto’s! Na het avond eten, kregen we nog even vrij om de stad te ontdekken, iets te gaan drinken of gewoon om gezellig op de kamer te gaan zitten. Moe maar voldaan konden we ons bed in kruipen om onze batterijen terug op te laden voor een volgende dag!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page