top of page

Italiëreis dag 6

Rome ontwaakt. De meesten onder ons bleven bedachtzaam bescheiden in bed liggen. Een enkeling liep de volle acht kilometer naar het Colosseum - en terug. De rest volgde luttele uren later, al zullen kwatongen beweren dat we dit niet geheel op eigen kracht deden. Het gebouw was reusachtig, om niet te zeggen ‘kolossaal’. Het Romeinenplein - in de volksmond ook wel ‘Forum Romanum’ - was vrij ingewikkeld, maar daarom niet minder imposant. Bij de uittocht uit de eeuwige stad bracht de goedhartige buschauffeur uitzonderlijk geen sfeer met zijn hardrockplaylist. Toch paste de gewijde stilte die zich van de bus meester maakte bij deze Stille Zaterdag. De rit naar Assisi was er een van opgehaald slaaptekort en weemoedig gemijmer.


Écr.l’inf


's Avonds werden we naar het zwembad gestuurd, maar vanwege een of andere duistere, voorlopig onbekende reden paste verwarming niet meer in het budget.


Desondanks was het zwembad zeker de moeite waard. Morgen zitten we allemaal bronchiet op de bus wegens acute onderkoeling. Morituri te salutant en zonnige groetjes uit Italië.


Miel en Arnout
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags