Vandaag op SJT

Lezing Hans Van Dyck

Afgelopen maandag mochten we op onze school Hans Van Dyck verwelkomen, professor gedragsbiologie aan de Université Catholique de Louvain (UCL). Zijn publiek bestond voornamelijk uit leerlingen van het zesde jaar. Onze spreker benadrukte het belang van verwondering en kritisch denken in de wetenschap en liet ons even door zijn biologische bril meekijken naar het gedrag van dier én mens. Centraal in het hele verhaal stond de reikwijdte van Darwins theorieën. 'Evolutie door natuurlijke selectie' veranderde de biologie van een beschrijvende wetenschap in een begrijpende discipline, die het ook mogelijk maakt dat wij mensen onszelf beter gaan begrijpen. De grijze verliefdheid van de stekelbaars o

An Ideal Husband

Naar goede gewoonte bereidden onze zesdejaars ook dit jaar een toneelvoorstelling voor. De zesedejaars brengen An Ideal Husband, één van de bekendste sociale komedies van de Ierse schrijver Oscar Wilde. De voorstellingen zijn op: -Dinsdag 16/5 om 19u30; -Woensdag 17/5 om 19u30; -Donderdag 18/05 om 19u30; -Vrijdag 19/5 om 19u30. De ticketverkoop gebeurt ook dit jaar volledig online, en wel via http://retoricatoneel2017.wixsite.com/retoricatoneel2017. Vanaf woensdag 26 april kan u daar terecht om uw plaatsen voor één van de voorstellingen te reserveren. Wij hopen alvast dat we u dan zullen mogen verwelkomen.

Education First

Gisteren kregen de leerlingen van 4, 5 en 6 les van een echte Parisienne. In het vierde jaar ging de les over Paris, in het vijfde over la culture française en in het zesde jaar over les belgicismes. Tijdens de middag kregen de geïnteresseerde leerlingen uitleg over taalkampen onder het motto 'met je neus in de zon en je voeten in het water een taal leren en vrienden maken'.

Bosspel afdeling 2

Emile Bomans en Jane Horyon organiseerden vanavond een bosspel voor hun afdeling 2. Verschillende ploegen gingen op het collegedomein op zoek naar de vlag. Samenwerken was de boodschap! Een fijne activiteit die de afdelingssfeer alleen maar ten goede kan komen!

Projectnamiddag sociaal project

Op donderdag 20 april werd een reflectiemoment gehouden in functie van het sociaal project. Onder leiding van de klastitularis vertelden de leerlingen aan hun klasgenoten hoe zij hun sociaal project beleefden. Nadien kregen de leerlingen de kans om een originele bedanking te maken voor de medewerkers van hun projectplaats.

Londen 5G

Hier een impressie van de Londenreis van 5G, die dankzij ieders inzet meer dan geslaagd was! Beelden zeggen zoveel meer dan 1000 woorden ... Met veel dank aan onze getalenteerde leerlingfotografen!

Londen

5 EW-LW-LWA-LWB kan terugblikken op een geslaagde Londenreis met een balalaikadans aan Shakespeare's Globe en een "once-in-a-lifetime"-groepsfoto op een autovrije Westminster Bridge!

Kansrekenen

Na de lessen kansrekenen testten we de theorie uit bij het spelen van enkele gezelschapsspelen.

Projectdag vierde jaar

Het zeer gevarieerde en afwisselende programma werd fel gesmaakt: van de thema's over studiekeuze en schuilen voor je geloof over tableau vivant, Amsterdam-esthetica en 17de-eeuwse meesters tot het Amsterdam-spel in de tuin: enthousiasme troef.

Projectdag derde jaar

Bijna vakantie, maar eerst nog een gevarieerde projectdag: relationele en seksuele vorming, studiereis Brussel voorbereiden, een lekkere Brusselse maaltijd, een quiz en … rapport natuurlijk.

Zwemmen eerstejaars

Prachtige afsluiter van het trimester voor de eerstejaars: zwemles in combinatie met spellenbad. Bedankt eerstejaars en begeleiders voor zoveel energie en gedrevenheid.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief