Vandaag op SJT

Het internaatsjaar afsluiten met een picknick

Verleden woensdag konden de internen voor een laatste maal hun beloningsbonnetjes verzilveren. Wie na een bezoek aan de efteling, een extra barmoment, een filmvoorstelling ... nog beloningsbonnetjes over had kon genieten van een panini broodje. Omdat het zo'n mooi weer was werd het een heuse 'paninipicknick'.

18e jaar op rij titel 'Sport beweegt je school'

Voor het 18de jaar op rij ontving de school de titel van 'Sport beweegt je school' van SVS en sport Vlaanderen. De sportraad onder leiding van dhr. Proost is erg blij met deze erkenning. Een dikke proficiat!

Succes met de examens

De volgende dagen concentreren de leerlingen van onze school zich op hun studie en de examens. We wensen hen veel moed en succes!

Culinair verwennen!

Om de studerende leerlingen een hart onder de riem te steken en om ook al een heel klein beetje uit te kijken naar de vakantie, bereiden onze twee kokkinnen deze week iedere dag typische gerechten uit één specifiek land. Vandaag was Spanje aan de beurt met lekkere tapas en een aperitiefje. Later volgen nog Italië, Frankrijk en Griekenland.

Atletiekfeest

Op maandag- en dinsdagmiddag 29 en 30 mei werd opnieuw een poging gedaan om de aloude atletiekrecords van het college te breken. Er werd bijna letterlijk de ziel uit het lijf gelopen.

Afsluiting sociaal project

Op dinsdag 30 mei werd het sociaal project feestelijk afgesloten. De leerlingen uit het derde jaar doen 30 uur stage in de zorgsector. Het afgelopen jaar waren de derdejaars tijdens woensdagnamiddag of tijdens tussenvakanties te vinden op ‘hun’ projectplaats. Ze zetten zich in voor bejaarden, mensen met een beperking, voor vluchtelingen, voor kinderen met leerproblemen … Ze ontdekken hoe fijn het is iets voor anderen te betekenen en hoe kwetsbaar het leven ook kan zijn. Iedereen kreeg een diploma en de begeleiders werden bedankt.

Bedanking wetenschappenolympiades

Op 15 mei namen Mevr. Sneyers en dhr. Meurisse namen de titel 'OlympiadeSchool Natuurwetenschappen 2017-2019' officieel in ontvangst. De leerkrachten wetenschappen bedankten op 30 mei graag alle leerlingen die deelnamen aan de olympiades met een stukje cake en een drankje. De hele tabel van Mendeljev werd zowaar in cakevorm aangeboden.

Woensdagnamiddag op internaat

Op 31 mei was het voor vele internen de laatste woensdagnamiddag gevuld met sportactiviteiten. De examens komen er immers stilaan aan. Het werd een gevarieerde namiddag vol spel en plezier.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief