Vandaag op SJT

Basketbaltornooi

Deze week worden er iedere middag wedstrijdjes in het basketbaltornooi voor de tweede graad afgewerkt. Dit tornooi past in de nieuwe formule van de klassencompetitie waarbij leerlingen klasoverschrijdend ploegen kunnen vormen en toch punten voor hun eigen klas kunnen verzamelen.

Veldonderzoek in de Liereman

Voor de lessen biologie gaan de vierdejaars deze week naar natuurdomein de Liereman in Oud-Turnhout. Ze verrichten er veldonderzoek, bestuderen het heidelandschap en helpen een beetje met de beheerswerken.

Een geslaagde, boeiende, ontspannende pedagogische studiedag!

De pedagogische studiedag dit schooljaar stond in het teken van 4 pijlers: ontspanning na een positieve doorlichting, teambuilding, infomoment rond WO 1 en beweging om het denken te bevorderen. De dag werd ingezet met een lekker ontbijt in de inkomhal van onze school. Daarna werd de busrit naar het Fort van Loncin aangevat. Net zoals dit gebeurt op excursies met leerlingen werd er in de bus informatie over de Eerste Wereldoorlog gegeven en moesten de leerkrachten per vakgroep vragen oplossen in een heuse excursiegids. De winnende vakgroep mocht later in de prijzen delen. Het Fort van Loncin was één van de forten van de fortengordel rondom Luik dat dienst deed in de Eerste Wereldoorlog. Na di

Een goed gevulde lange middagonderbreking.

Tijdens de lange middagonderbreking valt er heel wat te beleven op SJT! Je kan rustig genieten van de tuin en het zonnetje, je kan deelnemen aan de klassencompetitie, je kan sporten op de speelplaats, in de tuin of op het tennisveld, je kan samenwerken in de praatstudie, je kan je les herhalen in de stille studie, je kan opzoekwerk verrichten in het internetlokaal, je kan schaken, je kan deelnemen aan een klasactiviteit, je kan... Een impressie krijg je via de bijgevoegde foto's.

Fluo top!

In België is het vandaag strapdag, waarbij leerlingen worden aangemoedigd om naar school te stappen of te trappen. Wij beloonden de leerlingen die met het fluovestje aan per fiets naar school kwamen met een stukje cake. Binnenkort staan er nog verrassingen op stapel voor leerlingen die opvallend naar school komen.

Excursie aardrijkskunde 1ste jaar

Op dinsdag, donderdag en vrijdag gingen de verschillende klassen van het eerste jaar met de fiets op verkenning door Turnhout en omstreken in het kader van de lessen aardrijkskunde.

Tijd om te oogsten.

De leden van Merlijn haalden afgelopen week de oogst van hun moestuin binnen: pompoen, courgette, prei, ajuin, aardappelen, ... Ze maakten er een heerlijke Oosterse pompoensoep van.

Startmoment Raad Voor Verdraagzaamheid

37 leerlingen van de derde graad zetten zich samen met 6 leerkrachten-studiemeesters in voor leerlingen die gepest worden. Vandaag hielden zij een groepsvormend startmoment, waarbij zij van elkaar leerden hoe om te gaan met pestsituaties.

Eerste hockeytraining

Vandaag startten bijna 30 internen met de trainingen hockey. Allemaal zitten ze in een hockeyploeg verspreid over het ganse land en nu krijgen ze de kans om ook tijdens de week te trainen.

SJT... een sportieve school

Ook vrijdag werd er weer stevig gesport tijdens de lange middagonderbreking. De klassencompetitie koervoetbal werd verder afgewerkt. Ondertussen waren er de eerste wedstrijden in het dubbeltornooi tennis en in de sporthal werd er gestart met dansen in groep.

Eerste woensdagnamiddag op internaat

Een eerste keer sporten op internaat met de afdeling. Voetbal, netbal, een tegen allen, honkbal, verstoppertje, ... Dankzij het zonnetje werd het een prachtige namiddag!

We branden een kaars

StartFragmentDeze week branden de kaarsen op school en staat de stille ruimte open van 7.45 uur tot 22 uur ter nagedachtenis van Gilles Dierckx. Hij was vorig schooljaar leerling in 6LWB en één van de hoofdrolspelers van het schooltoneel. Hij kwam het voorbije weekend om in een tragisch verkeersongeval. We willen hem, zijn ouders en zus, zijn familie en talrijke vrienden nabij zijn.EndFragment

Start van de klassencompetitie.

Donderdag jl. ging de klassencompetitie weer van start. Dit jaar werd de formule helemaal herzien. Nu kunnen de leerlingen klasoverschrijdend samen sporten en toch punten voor hun eigen klas sprokkelen om als de sportiefste klas een super beloning in de wacht te slepen. Ondertussen werd er in de tuin rustig 'Kub' gespeeld.

Naar het zilvermeer

Op de eerste woensdagnamiddag van het nieuwe internaatsjaar trekken we tradioneel naar het zilvermeer. Ook dit jaar konden de internen zich uitleven tijdens een spel beachvolleybal, voetbal, minigolf, roeien of in de speeltuin. Enkelen durfden het zelfs aan om in het water te duiken!

WELKOM op onze school!

Vandaag verwelkomden we al onze leerlingen maar in het bijzonder de 163 eerstejaars. Na een eerste kennismaking maakten de acht titularissen de nieuwe leerlingen wegwijs op het SJT. Tussendoor was er ook tijd en ruimte voor bezinning en het nieuwe jaarthema (Breek uit jezelf!) in onze kleurrijke Pinksterkerk. We wensen iedereen veel succes op deze prachtige school.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief