Vandaag op SJT

Kerstbezinning

We namen afscheid van 2017 met een sfeervolle kerstbezinning. We wensen iedereen een prettige kerstvakantie!

Toelichting bij de berichten in de pers.

Toelichting bij de berichten in de pers De artikels in de GVA van 12/12 en De Morgen van 13/12 voeden de perceptie dat het Sint-Jozefcollege het theaterstuk Don Quichot van de theaterwerkplaats ‘Het Gevolg’ geschrapt zou hebben omwille van de deelname van een acteur met een beperking. Wellicht zou geen enkele school anno 2017 dit doen. Ook het SJT niet. We betreuren de teneur van de artikels omdat we worden weggezet als een niet sociale school en omdat onze kant van het verhaal in de pers onvoldoende aan bod komt. Daarom deze toelichting. De leerkrachten waren op zoek naar een gepast theaterstuk voor hun leerlingen van het derde jaar. Ze overwogen Don Quichot van de theaterwerkplaats ‘He

Boetseren met afdeling B

Deze namiddag probeerden de internen van afdeling B een mooi kunstwerkje te boetseren. Dhr. Brinckman kwam langs om alle werkjes te beoordelen en het beste werkje uit te kiezen. Juna Van Neygen ging met de titel 'beste kunstenares 2017' lopen.

best students & inspiring teachers awards

Op het feest van Sint-Barbara (7/12) mogen de tien beste studenten van de faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU. Leuven hun meest inspirerende leerkracht in de bloemetjes zetten. Gedreven leerkrachten zijn inderdaad meer dan goud waard. Twee oud-leerlingen van het SJT werden geselecteerd en kregen de kans één van hun humanioraleerkrachten uit te nodigen. Het spreekt voor zich dat we apetrots zijn op zowel onze geselecteerde oud-leerlingen, als op onze uitverkoren collega's. Hierbij is bovendien het bewijs nog eens geleverd: een stevige algemene vorming kan wel degelijk een springplank zijn voor een wetenschappelijk vervolgverhaal aan de hogeschool of universiteit. Op de foto onze la

Dolle sneeuwpret

Vandaag viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Aanleiding om nog eens goed te spelen in de sneeuw. In een afgebakend terrein vlogen de sneeuwballen door lucht, engeltjes werden in de sneeuw gemaakt en de mooiste sneeuwpoppen kregen vorm. Een ideale ontspanning tussen het studeren door!

Succes met de examens!

De kerstdagen komen stilaan in zicht, maar eerst laten de leerlingen zien wat ze de voorbije maanden bijgeleerd hebben op school. Er wordt al volop grondig gestudeerd en de eerste examens zijn al afgelegd. Wij wensen alle leerlingen alvast veel succes!

Tijd voor examensport dankzij zoveel ruimte

De examentijd vraagt van leerlingen meer concentratie, werkijver en volharding. beweging en sport geven de noodzakelijke rust (en zuurstof) aan de geconcentreerde geest om achteraf de aandacht te richten. Op het programma staan: dodgeball, volleybal, tafeltennis, lopen, hockey, baseball en natuurlijk voetbal. we hopen dat veel leerlingen op het aanbod ingaan.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief