Vandaag op SJT

Excursie naar Antwerpen

Vandaag bezochten de leerlingen van het derde jaar het multiculturele Antwerpen-Noord en de buurt van het centraal station. Een geleide wandeling liet hen kennismaken met de diversiteit, de joods gemeenschap en de moslimgemeenschap. Daarbij stonden onder meer een bezoek aan een moskee en een synagoge op het programma.

Pooldag Moderne talen

In kleine groepjes begeleid door native speakers ontdekten de lln uit 5EMTHWMTWLMT een zonovergoten Luik. Op het einde van de dag enkel positieve feedback : hun motivatie om Frans te spreken en hun niveau, "le top."

Klassencompetitie tafeltennis

Vandaag werden de finales van het tafeltennistornooi van de eerste graad gespeeld. Tijdens deze finaleronde was K laas Ceusters uit 2MWb de sterkste.

Pooldag wiskunde

De leerlingen met pool wiskunde uit 5WWB, 5GWA-LWA-WWA en 5EW-GWB-LWB werkten op de pooldag in groepjes aan de onderzoeksopdracht “Fibonacci en de gulden snede”. Een rijk wiskundig onderwerp dat historisch verankerd is in vele aspecten van het dagelijks leven (de natuur, kunst, design, …) Dit kadert volledig in het realiseren van de specifieke eindtermen van deze richting omtrent onderzoekcompetenties en ook het ontdekkend leren op het gebied van Science, Technology, Engineering & Mathematics (STEM) door o.a. het gebruik van Geogebra. Het werd een leerrijke en bijzonder aangename dag met mooie onderzoeksresultaten. In de loop van de dag was er een rode-draad-wedstrijd met opdrachten die tege

Pooldag Humane wetenschappen.

Op donderdag 15 november brachten de leerlingen van zes Humane Wetenschappen een bezoek aan de stad Mechelen. In de voormiddag werd er een bezoek gebracht aan de Dossin Kazerne, een museum, memoriaal en documentatiecentrum over de Holocaust en algemene mensenrechten. Ook in de namiddag kwam dit thema aan bod tijdens een mensenrechtenwandeling doorheen Mechelen. Er werd niet alleen aandacht besteed aan enkele zwarte bladzijden uit de Mechelse geschiedenis, maar ook de hedendaagse migratieverhalen kwamen aan bod.

Sint bezoekt het internaat

De internen keken er al weer lang naar uit. Hun schoentje met tekening erin stond de avond tevoren reeds klaar. 's Ochtends verzorgden de zwarte pieten een dansbattle. Na een beklijvend filmpje 's avonds deed de Sint zijn intrede. Er opnieuw enkele stoute, maar vooral veel brave kinderen. Wie zoet was, kreeg lekkers.

Sportraadquiz

Vrijdagavond vond voor de tiende maal de sportraadquiz plaats op onze school. Omdat het een jubileumeditie was grepen de samenstellers van deze quiz, Fred en Hugo, terug naar de thema's die in de voorbije edities aanbod kwamen. Er namen meer dan 30 ploegen deel. Het was een lerarenploeg die na 12 rondes het meeste punten had vergaard. Volgend jaar zal deze traditie worden verder gezet met nieuwe presentatoren en samenstellers, want Fred en Hugo geven na 10 jaar de fakkel door.

TED-talk

Vandaag vond de eerste TED-talk van dit schooljaar plaats. Het was Luitenant-Kolonel bij de luchtmacht Davy Compeers die de spits mocht afbijten. Tijdens een uiteenzetting van een half uur hingen meer dan 150 leerlingen uit alle jaren aan zijn lippen. Hij vertelde hoe hij als jonge knaap bij een bezoek aan het vliegveld van Weelde met zijn opa, gefascineerd werd door vliegen en deze passie heeft hem nooit meer los gelaten. Hij benadrukte voortdurend dat motivatie het belangrijkste is als je iets wilt bereiken en ook dat je steeds moet proberen ook al zijn je slaagkansen, zoals bij hem 10 plaatsen op 3000 kandidaten, klein. Als je het niet probeert heb je er later spijt van. Hij legde ook uit

Pooldag wetenschappen

De leerlingen uit 6 LW, MTW, WWA, WWB zijn gedurende een ganse dag ondergedompeld in het project ‘Ooggestuurde interface’ van Innovation Lab van de KU Leuven. Via deze STEM-activiteit werd duidelijk dat een probleem vaak enkel kan opgelost worden als verschillende disciplines (chemie, fysica, biologie, wiskunde, informatica…) gecombineerd worden op een ‘ingenieuze’ manier. Tussendoor was er ook even tijd voor ontspanning tijdens een gezellige maaltijd en een opdrachtenspel buiten.

startschot inschrijvingen Zwitserlandkampen

Zaterdag werd met de Zwitserlandavond het startschot voor het nieuwe kampjaar gegeven. Er schreven al heel wat leerlingen in. Wie er nog bij wil zijn, schrijft best snel in. Inschrijvingskaarten zijn te verkrijgen bij de kampleiders: dhr. Van Houtte, dhr. Janssen, dhr. Van Nooten en dhr. Joppen.

Tima kan zelfstandig naar school dankzij 'team Scheire'

Tima is elf en zit in een rolstoel omdat ze werd geboren met spina bifida. Ze zit vanaf dit schooljaar op het sjt en wil hier zoveel mogelijk zelfstandig kunnen zijn. Tima wil niet meer dat haar mama haar naar school moet brengen, maar het lukte haar niet om een boekentas mee te nemen. Meubelmaker Elisa Van Coster ging via het VRT één programma 'Team Scheire' de uitdaging aan. Via onderstaande link kan u de VRT-reportage opnieuw bekijken. https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/team-scheire/1/team-scheire-s1a3/#

Kransneerlegging voor slachtoffers WO I

In de ochtend van 11 november waren 3 van onze zesdejaars van de leerlingenraad present om deel te nemen aan de plechtigheid en de bloemenhulde aan het Zegeplein bij de herdenking van Wapenstilstand 1914-1918. Esther Heeren, Emma Van Loon en Olivier Kiefer waren in gedachten bij de vele slachtoffers.

Herdenking einde van de eerste wereldoorlog.

Zondag wordt het einde van WO I herdacht. In heel het land worden activiteiten georganiseerd. Ook op onze school worden enkele initiatieven genomen in het kader van oorlog en vrede. In de bib kan je tijdens de middagonderbreking strips lezen in het thema van oorlog en vrede. In de gangen van onze school hangen tien verschillende getuigenissen over WOI. Zo brengen we de ervaringen van de soldaten een beetje dichterbij. Vandaag werd een vredesmuur geplaatst in de hal van de receptie, waarop leerlingen én leerkrachten een vredesboodschap kunnen achterlaten.

Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

8 op de 10 jongeren dragen zelden of nooit fluorescerende of reflecterende accessoires op de fiets. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de meeste jongeren liever cool zijn dan zichtbaar. Nochtans bestaan er veel coole en modieuze manieren - zelfs fluohesjes! - om je te laten zien op de weg. En waarop moet je letten als je fietsverlichting en accessoires koopt? Ontdek alle tips & tricks op www.ziemeshinen.be Om deze campagne van de federale overheidsdienst economie en mobiliteit te ondersteunen werd er vanmorgen door de leerlingen van de leerlingenraad getrakteerd met warme chocomelk en een stukje cake. Alle leerlingen die met de fiets naar school kwamen en hun lichten hadden aangest

Afdeling B speelt 1 tegen allen

Op woensdag 7 november werden de internen van Afdeling B uitgedaagd door hun internaatsbegeleidster in een spel 1 tegen allen. De opdrachten waren o.a. een piramide maken, een blok zeep oplossen, maar ook een trouwfoto en een begrafenisfoto nemen. De internen zijn erin geslaagd om alle opdrachten uit te voeren en hun studiemeester zal dan ook voor een verrassing in de kerstboom zorgen.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief