Vandaag op SJT

Gezellige Kerstontvangst

De leerlingen waren op vrijdag 21 december welkom vanaf 7.45 uur. Voor de externen die zichtbaar in het verkeer naar school kwamen en internen met een nette studiekamer en/of studiebank wachtte er een verrassing. Omwille van het regenachtige weer jammer genoeg niet in de binnentuin, maar rond enkele vuurmanden.werd met een tas warme chocomelk en een stuk cake de laatste schooldag van 2018 gezellig ingezet.

Kerstbezinningen om het trimester af te sluiten.

De laatste schooldag van 2018 werd vandaag traditioneel afgesloten met een kerstbezinning. De eerste en tweede graad luisterden in de Pinksterkerk naar een alternatief kerstverhaal en naar mooie kerstliederen die door ons koor werden gebracht. De leerlingen van de derde graad maakten een virtuele kerstwandeling door Antwerpen.

Laatste internaatsavond voor afd B in 2018

Afdeling B, de enige afdeling die nog op school was vandaag, heeft 2018 op een leuke manier afgesloten. Eerst was er een avondspel in de grote maar volledig donkere tuin. Na dit spel werd de avond afgesloten rond twee vuren met een traktatie van Mevr. Duré voor haar verjaardag.

Mensenrechtencertificaat 2018

Omdat er zoveel brieven werden geschreven op de schrijf-ze-vrijdag kreeg onze school het mensenrechtencertificaat 2018 overhandigd van Amnesty International.

Leerlingen experimenteren met de Sandbox

Vorig jaar bouwden enkele leerlingen van het zesde jaar een 'Augmented Reality Sandbox' in het kader van hun onderzoeksproject. Hiermee wordt het mogelijk om met zand reliëfvormen te creëren waarbij de hoogtezones in kleur op het zand worden geprojecteerd. Deze week was het de beurt aan de eerstejaars om met de Sandbox aan de slag te gaan in de lessen over reliëf. Verschillende reliëfvormen werden gecreëerd om o.a. het hoogtelijnenpatroon te ontdekken. Met behulp van virtuele regenbuien konden de leerlingen ook het effect van reliëf op water zien. De zandbak van vroeger kreeg hiermee een heel nieuwe dimensie.

Succes met de examens!

Sommige leerlingen zijn al enkele dagen bezig met de examens; anderen krijgen stilaan hun laatste lessen. We wensen alle leerlingen veel moed bij het studeren en wensen hen veel succes bij de proefwerken!

Geanimeerd Sinterklaasfeest in rusthuis

In het kader van het sociaal project hebben 5 meisjes van het 3e jaar het Sinterklaasfeest in rusthuis "Binnenhof" mee geanimeerd. Olivia, Maite, Fien, Esther, Marie en Ines maakten er samen met Sinterklaas een onvergetelijke namiddag van voor de bewoners en hun kleinkinderen.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief