Vandaag op SJT

Proclamatie 6de jaars.

Afgelopen dinsdag namen we afscheid van onze zesdejaars. Na een viering in de Pinksterkerk werden alle gediplomeerden één voor één afgeroepen en ontving iedereen zijn diploma. Daarna kon tijdens de receptie in de binnentuin nagepraat worden met de leerkrachten van de voorbije 6 jaar.

werkdag en barbecue Merlijn

Naar jaarlijkse gewoonte sluit Merlijn het schooljaar af met een laatste werkdag en BBQ. Het enthousiasme was groot dit jaar, de opkomst talrijk. De laatstejaars werden op gepaste wijze in de bloemetjes gezet. Dankjewel aan het topteam voor zoveel inzet.

Wiskundeknobbels

De leerlingen van de 8u wiskunde zijn samen met Dhr. Nijns twee jaar op stap gegaan om de mooie wereld van de wiskunde te verkennen. Deze uitgebreide wereld met veel verschillende gebieden, maar toch ook soms moeilijke wegen of hellingen hebben de leerlingen met veel enthousiasme en inzet leren kennen. Dit heeft een hechte groep gevormd die bovendien ook beloond is geweest met finale plaatsten in verschillende wedstrijden (Wiskunnend Wiske, Wiskunde B-dag,..). Proficiat!

Kangoeroewedstrijd

Vorige week kregen de leerlingen die deelnamen aan de Kangoeroewedstrijd, een wiskunde- en rekenwedstrijd, hun certificaat. Enkelen onder hen ontvingen een mooie top 100-prijs binnen de provincie Antwerpen. De andere gadgets werden verloot onder alle deelnemers.

Examensport

Vanaf vandaag zitten alle leerlingen van onze school in examenmodus. Iedere examenperiode stelt Dhr. Proost een schema met examensporten op. Eerst examens afleggen dan middagsport, voor externen en internen, dan weer studeren, na de avondrefter weer sporten en wie klaar om 21 uur klaar is voor de volgende dag, kan voor het slapen gaan ook nog eventjes zijn zinnen verzetten. Uit alle studies blijkt dat sporten voor opmerkelijk betere studieresultaten zorgt.

Dansen op internaat

De voorbije weken konden de meisjes van de hogere jaren van het internaat deelnemen aan danslessen. Deze lessen gingen telkens door op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Atletiekweek

Vorige week organiseerden de leerkrachten LO het jaarlijkse atletiekfeest. De leerlingen gaven het beste van zichzelf en deden een poging om een record te breken tijdens deze zonnige en succesvolle editie. Enkele leerlingen mogen vanaf dit jaar ook een nieuw record op hun naam schrijven. Sulaiman Siad (1Mc) - Hockeybalwerpen - 87.80m Elisabeth Koppert (1Ma) - Kogelstoten - 10.80m Kaat Vosters (4G-GL-LB) - Kogelstoten - 8.12 m Myrthe Jansens (5WWB) - Hoogspringen - 1.50m Proficiat aan alle deelnemers en bedankt voor jullie sportieve inzet!

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief