top of page

SteM

Bijkomende info Olympiadeschool Wetenschappen

2020-2022 Olympiadeschool.jpg
olympiadeschool 2017-2019.jfif

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen. Ze worden georganiseerd door de Vlaamse overheid met de steun van een aantal onderwijsinstellingen, vakverenigingen en sponsors. Het opzet is de interesse bij leerlingen opwekken voor de boeiende wereld van wetenschappen, erkenning geven aan zowel leerlingen als leraren en streven naar kwalitatief hoogstaand wetenschapsonderwijs.

Onze school mag zich met trots een Olympiadeschool Wetenschappen noemen. Deze eervolle vermelding wordt toegekend voor een periode van drie jaar wanneer een school voldoet aan volgende criteria:

1) In het huidige schooljaar en de twee voorafgaande schooljaren deelgenomen hebben aan alle eerste rondes van de vijf olympiades natuurwetenschappen

 

2) Gedurende deze periode elk jaar minstens één effectieve deelnemer in de tweede ronde hebben van één van de vijf olympiades natuurwetenschappen

 

3) Gedurende deze periode minstens één jaar minimaal één leerling hebben die zich plaatste voor een finale (biologie, chemie, fysica of geografie).

IMG_0358.HEIC
bottom of page