top of page
september

Voor de internen start het schooljaar steeds de avond vóór 1 september: kamer inrichten, studiebank in orde brengen,...

31 augustus

Internaat

Ontvangst internen

1 september

1-2-3-4-5-6

Eerste schooldag

Start van een nieuw schooljaar. 

Internaat

1ste woensdag september

Zilvermeer

De eerste woensdag van het internaatsjaar trekken tweehonderd internen naar het provinciaal domein het Zilvermeer.  Samen sporten op het strand, zwemmen, roeien, go-car rijden en voor de jongsten stoeien in de speeltuin.. De toon is gezet: het groepsgevoel kan nu alleen maar sterker worden.

september

6

Excursie Aardrijkskunde

Op geologisch onderzoek in het massief van de Ardennen en de Condroz. Stapschoenen verplicht.

september

1

Excursie Aardrijkskunde

De eerstejaars verkennen fietsend het landschap in de onmiddellijke omgeving van de school.

september

5

Excursie Geschiedenis Ieper

Op zoek naar sporen van de Groote Oorlog.

Op Tyne Cot Cemetery kan je niet anders dan stil worden.

september

4

Excursie Biologie De Vroente

Op onderzoek in een unieke biotoop : wat groeit en bloeit en kruipt er zoal op de purperen hei?

september

1

Spel RVV

De peter/meters van de derde graad organiseren een spel voor hun klas van het eerste jaar.  Op die manier groeit de verbondenheid.

oktober

Een speelse manier om kennis te maken met de leden en de werking van de milieuraad. En leren sorteren natuurlijk!

september

1

Spel Merlijn

oktober

1

Projectdag

De dag van de 3 V’s: vriendschap, verantwoordelijk , verkeer. Rond deze thema’s gaan de eerstejaars aan de slag.

oktober

2

Tweedaagse

Twee dagen en één avond samen doorbrengen met je klasgenoten en je leerkrachten.  Het is niet alleen groepsvormend maar ook persoonlijk verrijkend om te leren iemand voor anderen te zijn.

oktober

1-2-3-4-5-6

Sportdag

Begin oktober is het verzamelen geblazen voor een sportieve ontmoeting in en buiten het college.  Alle leerlingen en leerkrachten vinden elkaar in verschillende sportdisciplines waarbij recreatie, gezond bewegen en competitie elkaar afwisselen.

oktober

Oud-leerlingen

Oudleerlingendag

Terugblikken op die” “goede oude tijd”?  Dat kan tijdens de jaarlijkse oudleerlingendag waar stoere verhalen uitgewisseld worden en weer wordt vastgesteld  hoe snel de tijd gaat…

oktober

1

Excursie NW

De eerstejaars trekken met het passende materiaal de tuin in voor hun eerste echte biotoopstudie.

1-2-3-4-5-6

oktober

Eenmaal per jaar is er een schrijfactie voor Amnesty International.  Leerlingen schrijven brieven om gevangenen die onrechtvaardig vast zitten vrij te krijgen.

Schrijf- ze- vrij

oktober

3

Excursie Antwerpen Technopolis

Een boeiende dag voor derdejaars: op bezoek in een moskee, proeven van historisch Antwerpen en dan weer de 21e eeuw induiken in Technopolis

oktober

1-2-3-4-5-6

Cross

Onder het motto “Deelnemen is belangrijker dan winnen” nemen alle leerlingen en heel wat leerkrachten deel aan de jaarlijks cross in de grote collegetuin.   De aanmoediging van de supporters is hartverwarmend.

oktober

1-2-3-4-5-6

Dag en nacht van den jeugdbeweging

Alle leerlingen aangesloten bij een jeugdbeweging komen in uniform naar school.  Ook leerkrachten met een jeugdbewegingsverleden halen voor die gelegenheid hun oude plunje weer boven.  De leerlingen van de derde graad hebben er dan al een bijzondere ervaring opzitten:  een overnachting in de tent. 

lln - ouders - oud-lln

oktober

Sportraadquiz

Het lijkt een contradictie, maar de sportraad bestaande uit sportieve leerlingen en leerkrachten organiseert een quiz met veel meer dan enkel  sportvragen.  Een bolleboos moet je niet zijn, maar een beetje algemene kennis helpt.

oktober

Internen

Internaatsavond

Op een woensdagavond in oktober nodigen de internen hun ouders uit op het internaat.  Een feestelijke ontvangst, een lekkere broodjesmaaltijd, een muzikaal optreden en een sportieve ontmoeting tussen ouders en internen maken deze avond tot een bijzondere gebeurtenis.

oktober

1-2-3-4-5-6

Wereldwijde betrokkenheid

De wereld is veel groter dan ons dorp, onze betrokkenheid reikt verder dan onze vriendenkring. Enkele sprekers verruimen onze blik.

oktober

4

Speeddate vredeseilanden

Hoe geef je op een duurzame manier 9 miljard mensen te eten?  Heeft wat ik eet en waar ik koop ook invloed? De vierdejaars gaan er over in gesprek met lokale voedselambassadeurs.

november

De leerlingen van de derde graad gaan een hele dag voluit voor hun passie: werken aan een ooggestuurde interface ( WET) , op zoek naar Utopia (KT), op bezoek in het Europese parlement (HW-EC), een dagje Luik (MT), of wat dacht je van de rij van Fibonacci (WI)?

november

5-6

Pooldag

november

1-2-3-4-5-6

Zwitserlandavond

Deze avond is de gelegenheid om met vrienden en kapleiding even terug te blikken op het voorbije kamp. In de sporthal tonen we op drie schermen de leukste foto's. Je kan een hapje eten en je ook inschrijven voor het volgende collegekamp.

november

Internen

Sinterklaas op internaat

Natuurlijk komt de sint op internaat langs.  Een ochtendgymnastiek o.l.v. de pieten en een

avondvullende show waar brave en minder brave internen bij de sint moeten komen, zijn maar enkele ingrediënten van dit bijzonder evenement. De regie is  in handen van de internen van het 6de jaar.

januari