top of page

Sci-tech Challenge

Gisteren namen zes leerlingen van het zesde jaar (Ruben Van Laer, Seppe Vanaken, Anna Driesen, Jonas Mareels, Dries Borstlap en Audric Nechelput) samen met 88 leerlingen uit andere Vlaamse scholen deel aan de Sci-tech Challenge die door ExxonMobil en Vlajo georganiseerd werd in het havencentrum van Lillo. Ze kregen de volgende uitdaging voorgeschoteld: tegen 2040 de uitstoot van broeikasgassen van personenwagens met 40% reduceren. Hiervoor moesten ze met leerlingen van andere scholen een oplossing zoeken die realistisch, betaalbaar en toepasselijk is voor alle burgers. De hele dag lang werkten ze aan aan een businessplan en een presentatie. Het groepje van Seppe haalde de finale, maar werd daar nipt geklopt. Het was een boeiende ervaring om voor één dag al eens ingenieur te zijn.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page