top of page

Lezing Hans Van Dyck

Afgelopen maandag mochten we op onze school Hans Van Dyck verwelkomen, professor gedragsbiologie aan de Université Catholique de Louvain (UCL). Zijn publiek bestond voornamelijk uit leerlingen van het zesde jaar. Onze spreker benadrukte het belang van verwondering en kritisch denken in de wetenschap en liet ons even door zijn biologische bril meekijken naar het gedrag van dier én mens. Centraal in het hele verhaal stond de reikwijdte van Darwins theorieën. 'Evolutie door natuurlijke selectie' veranderde de biologie van een beschrijvende wetenschap in een begrijpende discipline, die het ook mogelijk maakt dat wij mensen onszelf beter gaan begrijpen. De grijze verliefdheid van de stekelbaars of het troostgedrag van de gestreste woelmuis staan minder ver van ons af dan we zelf zouden denken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page