top of page

Israel en Palestina in een notendop

Op dinsdag 30 januari sprak Brigitte Herremans voor onze leerlingen uit de derde graad over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Onze spreker, verbonden aan Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, publiceerde in 2016 samen met Ludo Abicht 'Israël en Palestina. De kaarten op tafel'. We kregen een uiteenzetting met aandacht voor de posities van beide partijen, waarin tegelijk onrecht werd benoemd. De theoretische uitleg werd aangevuld met een getuigenis van Krie Van Sweevelt, die als vrijwiller een inleefreis maakte. Beide sprekers haalden vele voorbeelden aan van kritisch en geweldloos engagement (Youth against Settlements, Palestijnse Circusschool, Tent of Nations, Breaking the Silence, …).

Sinds schooljaar 2015-2016 proberen we extra aandacht te schenken aan de politieke situatie in het Midden-Oosten. Sindsdien nodigden we ook al Mark Heirman uit om te komen spreken over het conflict in Syrië en hoorden we de getuigenis van Salah, een jonge Syrische vluchteling.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page