top of page

Italiëreis - dag 9

Met in het achterhoofd dat dit onze laatste volledige dag is ontwaken we in Bologna en verkennen verder de stad. Het is een unieke stad met veel lekkere eetplekjes en een zeer gezellige sfeer! We krijgen 2 keuzes voorgeschoteld. We mogen een stadswandeling maken met culinaire info en een museum met postmoderne kunst bezoeken of we maken de bekende beklimming onder de 666 bogen richting een kerkje waar je een heel mooi uitzicht hebt over de omgeving. Aansluitend bezoekt iedereen een van de oudste universiteiten van Europa. Het theatro anatomico laat een diepe indruk na. Bologna doet zijn naam als ‘bourgondische’ stad alle eer aan als we ’s middags van de lokale gastronomie proeven. Terug de bus op richting Venetië waar we na een boottochtje terecht komen in een sprookjesachtig hotel. We wandelen door Venetië en zien vele gondels voorbijkomen. Intussen gidsen enkele medeleerlingen die ons over de vele moeilijkheden vertellen waar een stad als Venetië mee kampt. We bezoeken het San Marco plein en lijken te verdwalen in de smalle straatjes. We sluiten onze avond in schoonheid af met de hele groep!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page