top of page

Prijsuitreiking Olyfran

Op vrijdag 18 mei mochten Xander Temmerman (6GLA) en Judit Renneboog (6LGB) de proclamatie met prijsuitreiking van Olyfran - de Vlaamse Olympiade van het Frans - bijwonen in Brussel. Enkele weken daarvoor hadden ze als toplaureaten in hun categorie de tweede ronde van deze taalwedstrijd betwist: een mondelinge proef aan de UHasselt voor een jury bestaande uit docenten Frans en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van officiële Franse instanties. Een opgave waar beide leerlingen vooraf met gezonde nervositeit naar uitkeken. Tijdens de twee uur durende proclamatie in de Hadewychzaal van het Departement Onderwijs werd de spanning stelselmatig opgedreven. Na enkele muzikale intermezzo's en speeches van prominenten waarin de lof van de francophonie werd gezongen, vernamen Xander en Judit uiteindelijk hun klassering. Voor Xander bleek dit de 19e plaats, een zeer knappe prestatie in de wetenschap dat meer dan 2500 leerlingen uit de 3e graad ASO van scholen uit heel Vlaanderen aan dit concours deelnemen. Voor Judit, tenslotte, bleek niets minder dan de 1e plaats weggelegd. Een schitterende prestatie en een unicum voor onze school.

"Tijdens de mondelinge proef moest ik een standpunt uitwerken over een actueel onderwerp en over het belang van kunst. Hoewel ik er een goed gevoel aan over had gehouden, was ik toch ontzettend verrast met de 1e plaats. Op de receptie na de proclamatie vertelde een van de juryleden me trouwens dat de concurrentie ook heel scherp was. Maar uiteraard ben ik heel blij met de prijs die ik heb gewonnen." Naast tal van boeken en naslagwerken die ze ontving, mag Judit deze zomer deelnemen aan een culture taalstage van 9 dagen in de Champagne.

Dit jaar namen meer dan 40 leerlingen van onze school deel aan Olyfran. Misschien zorgen de prachtige prestaties van Xander en Judit volgend jaar voor een nog groter aantal inschrijvingen. Immers, l’essentiel n’est pas de gagner mais de participer.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page