top of page

Rechtstreeks vragen stellen aan een astronaut in het ISS.

Vandaag konden een tiental leerlingen rechtstreeks een vraag stellen aan Alexander Gerst, astronaut in het ISS, het internationale ruimtestation. Ieder jaar zijn een 50-tal scholen in Europa uitverkoren om dit te doen en wij zijn in 2018 de enige Vlaamse school die deze kans kreeg. De leerlingen mochten vragen indienen en er werden er een twintigtal weerhouden. Om 14.04 uur was het zover. Na een 3-tal aanroepingen lukte het contact. De leerlingen van onze basisschool beten de spits af terwijl al onze leerlingen van het ASO en van de lagere school live het radiocontact konden volgen op een groot scherm op verschillende locaties. Alexander antwoordde uitgebreid op de interessante vragen. We koesteren dit echte SteM-evenement dan ook ten zeerste. Dit contact was wel degelijk uniek, want het 19-uur journaal van tv één vond het de moeite om het op te nemen.

Het contact kan herbekeken worden via onderstaande link:

http://on4nok.be/iss-contact-live-stream/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page