top of page

TED-talk

Vandaag vond de eerste TED-talk van dit schooljaar plaats. Het was Luitenant-Kolonel bij de luchtmacht Davy Compeers die de spits mocht afbijten. Tijdens een uiteenzetting van een half uur hingen meer dan 150 leerlingen uit alle jaren aan zijn lippen. Hij vertelde hoe hij als jonge knaap bij een bezoek aan het vliegveld van Weelde met zijn opa, gefascineerd werd door vliegen en deze passie heeft hem nooit meer los gelaten. Hij benadrukte voortdurend dat motivatie het belangrijkste is als je iets wilt bereiken en ook dat je steeds moet proberen ook al zijn je slaagkansen, zoals bij hem 10 plaatsen op 3000 kandidaten, klein. Als je het niet probeert heb je er later spijt van. Hij legde ook uit dat 'moedig zijn' en toch 'bang zijn'niet tegenstrijdig zijn. Misschien zat er wel een toekomstige gevechtspiloot voor de aangekochte F35 in de zaal?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page