top of page

Pooldag wiskunde

De leerlingen met pool wiskunde uit 5WWB, 5GWA-LWA-WWA en 5EW-GWB-LWB werkten op de pooldag in groepjes aan de onderzoeksopdracht “Fibonacci en de gulden snede”. Een rijk wiskundig onderwerp dat historisch verankerd is in vele aspecten van het dagelijks leven (de natuur, kunst, design, …) Dit kadert volledig in het realiseren van de specifieke eindtermen van deze richting omtrent onderzoekcompetenties en ook het ontdekkend leren op het gebied van Science, Technology, Engineering & Mathematics (STEM) door o.a. het gebruik van Geogebra.

Het werd een leerrijke en bijzonder aangename dag met mooie onderzoeksresultaten. In de loop van de dag was er een rode-draad-wedstrijd met opdrachten die tegen de klok opgelost moesten worden. De dag werd afgesloten met een praktische opdracht: het maken van een zonnebloem! Het winnende groepje van de wedstrijd en het groepje met de mooiste zonnebloem werden getrakteerd met waardebonnen voor UGC.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page