top of page

Film-Projectdagen 5de J

"In het 5de jaar werd vanuit verschillende vakken in januari met een vakoverschrijdend project

gestart en van dinsdagavond 26 februari tot en met vrijdag 1 maart volgden dan de projectdagen rond film en beeldtaal. De gebruikelijke dagindeling werd doorbroken en kennis werd in praktijk gebracht. Inzet en werk werden gehonoreerd in nieuwe vormen van evaluatie voor de vakken ES, WI, NE, KT, FR, FY, GE. Tal van accenten lagen in elke klas anders, maar de doelstelling blijft dezelfde: leren naar beelden kijken en vooral verder durven kijken. Op dinsdagavond startten we in UGC met de deconstructie van de Hollywoodfilm, als opstap naar de moderne film en de filmvertoning van Au Revoir Là-Haut. Woensdag werd de film geanalyseerd en werden er fraaie pioniersfilms gemaakt. Donderdagvoormiddag werkten we per pool (moderne vreemde talen / wiskunde / klassieke talen) en in de namiddag gonsde het van creativiteit rond de verbeelding van het boek 'De Aanslag'. Vrijdag trokken we opnieuw naar UGC en kwam de postmoderne film aan bod, met als hoogtepunt de vertoning van The Neon Demon. In de namiddag was er de bespreking van de film en sloten we af met een prijsuitreiking voor de beste groupfie, Lumière & Mélièsfilmpje en nominaties voor de 'Harry's' (beste creatieve werk rond De Aanslag). "

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page