top of page

Olijfboom ter nagedachtenis aan Luc

Sinds het voorbije personeelsfeest staat er een mooie olijfboom ter nagedachtenis aan Dhr. Luc Bortels, algemeen directeur, die een maand geleden overleden is. We kozen voor een olijfboom omdat deze boom bij Luc past. Een Olea europaeais is de mytische boom der bomen die je vooral terugvindt rond de Middellandse Zee, waar ook Luc graag vertoefde. De olijfboom brengt ook een prachtige houtsoort voort, dicht en fijn van stof, onregelmatige draad die levendige tekeningen laat bewonderen. Daarnaast leent het hout zich goed voor houtbewerking, dat één van Lucs passies was. In de Bijbel vind je ook talloze verwijzingen naar deze boomsoort. Luc is hem ongetwijfeld vaak tegen gekomen tijdens zijn loopbaan als godsdienstwetenschapper. De olijfboom met ritselende bladeren in de buurt van het standbeeld van Ignatius zal ons steeds aan Luc doen denken. Bedankt, Luc!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page