top of page

Art Schuermans laureaat Platowedstrijd

Een aula van de UAntwerpen was op 15 mei het decor voor de proclamatie van de achtste editie van de Platowedstrijd. De deelnemende leerlingen vertaalden in januari een fragment uit een werk van Plato uit het Oudgrieks naar vlot leesbaar Nederlands en schreven een bespreking die de inhoud relevant moest maken voor onze eigen tijd.

90 leerlingen namen deel; de jury selecteerde 6 laureaten en 5 eervolle vermeldingen.

Voor onze school viel Art Schuermans (6GWA) in de prijzen.

Na een welkomwoord door de decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte werden we door auteur en vertaler Patrick De Rynck vergast op een lezing met de intrigerende titel “Over de manosfeer, betonrot en De Neus – Grieken en Romeinen in onze roerige tijd”. De spreker wilde aantonen hoe breed de oudheid vandaag overal voortdurend wordt aangehaald en ingezet en bewoog zich vlot van een technisch rapport over betonrot in Vlaamse bruggen over de politiek van Bart de Wever en een stadsgids voor NewYork naar 'Orestes in Mosul', het recente theaterstuk van Milo Rau.Tijdens de proclamatie ontving Art een getuigschrift een kopie van een cycladenbeeldje, een jaarabonnement op het tijdschrift Hermeneus en boeken met actuele titels als Griekse democratie (F. Naerebout) en Plato's oplossing voor de planeet (G. Koolschijn).

Omdat we de afgelopen jaren onafgebroken deelnamen aan deze wedstrijd mag onze school zich de volgende jaren een 'Olympiadeschool' noemen. Een officieel bordje dat binnenkort ongetwijfeld een plaats krijgt in onze inkomhal zal daarvan getuigen. Het is de derde keer dat een leerling Grieks uit het zesde jaar lauweren haalt in deze wedstrijd lauweren: Art treedt in de voetsporen van Wouter Duverger (6GWA schooljaar 2015-2016) en Judit Renneboog (6GLB schooljaar 2017-2018).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags