top of page

Leander Huyghe winnaar Jonge Filosofische Pen

De organisatoren van Junior College Filosofie (KUL) riepen Leander Huyghe (6GWA) uit tot winnaar van de Jonge Filosofische Pen 2018-2019. Leander vroeg zich af hoe we door de ogen van Aristoteles en Thomas Van Aquino naar een hedendaags verschijnsel als gameverslaving kunnen kijken en schreef in het kader van een onderzoeksopdracht voor het vak Grieks een filosofisch essay met de titel 'Verslaafd maar verantwoordelijk: beter een goed karakter dan een vrije wil.'

Het essay werd door de jury beloond met een getuigschrift 'Jonge Filosofische Pen' en een boekenbon. Ze prees de verwerking van degelijke filosofische inhoud, de vlotte en heldere schrijfstijl, de persoonlijke en actuele insteek en de manier waarop het essay toewerkt naar een aanzet tot verder nadenken.

Leander ontving zijn prijs toen de leerlingen van 6GLA-GWA-GWB op 9 mei in Leuven het slotcollege van Junior College Filosofie gingen bijwonen. Prof. Matthias Lievens sprak er over existentiële en politieke vrijheid volgens Jean-Paul Sartre. Vrijheid was dit schooljaar inderdaad ons centrale thema.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page