top of page

Internationaal wiskundetoernooi

Vorige week vrijdag trok dhr. Van Leemput naar het internationaal wiskundetoernooi aan de KUL met tien leerlingen van uit het zesde jaar met 8 uur wiskunde.

Op voorhand in de klas hadden ze al gedurende vier lesuren door een voorbereidende tekst gewerkt over ‘max-plus algebra’ en hoe we dat konden gebruiken om bijvoorbeeld busdiensten beter op elkaar af te stemmen.

Vrijdag 23 september was dan de grote dag. In de voormiddag was er een ‘estafetteronde’. Van de ongeveer zestig teams was één van onze teams vierde gerangschikt en ook het andere team behaalde een erg verdienstelijke plaats. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de namiddag waar elk team enkele vragen moest oplossen tijdens de ’Sum of Us’-ronde. Hiervoor was de geleerde kennis over ‘max-plus algebra’ nodig. In de grote knappe aula van de campus Exacte Wetenschappen was het dan vol spanning wachten op de bekendmaking van de rangschikking. Onze teams behaalden beide een schitterende plaats binnen de top tien. Met opgeheven hoofd konden we zo in looppas naar onze trein terug naar Turnhout.

Otis Lafontaine, 6WWA - Raoul Van de Peer, 6LWA - Lieze Vermierdt, 6WWA - Caroline Tolle, 6WWA - Kai De Loore, 6WWA - Michiel Vissenberg, 6LWA - Hannah Van Assche, 6GWA - Marie-Julie Van Tigchelt, 6WWA - Mat Wauters, 6GWA - Alexander Delsupehe, 6WWA

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page