top of page

Internationaal wiskundetornooi

Drie groepen van 5 leerlingen uit de 8 uur wiskunde (2 van het 6de jaar en 1 van het 5de jaar) namen vrijdag 24 september 2021 deel aan het Internationaal Wiskundetoernooi KU Leuven. Deze wedstrijd wordt gelijktijdig en met dezelfde opgaven gehouden in België, Nederland en Duitsland. In het nieuwe gebouw Quadrivium in Heverlee, namen 44 teams het tegen elkaar op.

In de voormiddag stond de Estafetteronde op het programma, waarbij een team de volgende vraag pas krijgt als het de vorige correct heeft beantwoord, opgegeven of als het maximaal aantal antwoordpogingen bereikt is. In de namiddag was er de 'Sum of Us'-ronde, waarbij er werd gewerkt rond het actuele thema "aanbevelingssystemen" of waarom je smart-tv, door gebruik van wiskunde, vaak beter weet naar wat je wil kijken dan jijzelf....

Twee groepen scoorden heel verdienstelijk en het groepje Dora, Ilisa, Arno, Pieter en David behaalde een knappe tweede plaats. Het was een aangename dag, proficiat aan allen voor een uitstekende wiskundementaliteit.

Commenti


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page