top of page

Linh en Elias vallen in de prijzen bij de Platowedstrijd

Sinds enige tijd mag onze school zich 'Olympiadeschool Klassieke Talen' noemen. Dit schooljaar hebben we opnieuw bevestigd dat we die titel waard zijn.

Linh Truong (6GWA) en Elias Vissers (6GWB) vielen in de prijzen na hun deelname aan de Platowedstrijd. In januari vertaalden ze een fragment uit Plato's Gorgias uit het Oudgrieks naar vlot leesbaar Nederlands en schreven ze een bespreking die de inhoud relevant moest maken voor onze eigen tijd. 116 leerlingen namen deel; Linh en Elias waren bij de 7 laureaten. Linh werd bovendien uitverkoren om in het Italiaanse Viterbo te gaan deelnemen aan de internationale vertaalwedstrijd, maar om de gekende redenen bleek het uiteindelijk geen goed idee om in april naar Italië te reizen.

Ook de geplande proclamatie kon omwille van corona niet doorgaan. Gelukkig zat Boethius' Over de troost van de filosofie in het prijzenpakket dat Linh en Elias toegestuurd kregen.

Linh en Elias treden in de voetsporen van Wouter Duverger (6GWA schooljaar 2015-2016), Judit Renneboog (6GLB schooljaar 2017-2018) en Art Schuermans (6GWA schooljaar 2018-2019).

We haalden ook prijzen in de klassikale wedstrijden. 5GLA-GW-GWA-GWB nam deel aan de Homeroswedstrijd (Griekse vertaling) en behoorde tot de 3 gelauwerde klassen.

5LW-LWA-LWB kreeg een eervolle vermelding na deelname aan de Vergiliuswedstrijd (Latijnse vertaling).

Proficiat aan al deze leerlingen voor hun inzet en voor de behaalde resultaten !コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page