top of page

Olympische goden

De leerlingen van het derde jaar Grieks / Grieks-Latijn ondernamen - in het kader van een creatieve opdracht voor het vak Grieks - een poging om de Olympische goden vast te leggen op de gevoelige plaat. Van dit soort goden is geweten dat zij zich al eens bereid tonen tot een inspanning, als er maar voldoende offers worden gebracht. Een zoektocht thuis en in de toneelzolder, een middag in de Vlaamse zaal, een lesuur dat wat uitliep en een wandeling naar "de grot" aan de overkant van de Turnhoutse ring bleken te volstaan om de Grote Twaalf samen te brengen voor een groepsfoto. U telt 18 personages ? Nu ja. Hades stond erop om er mee op te staan, hier en daar vind je een extra moeder of dochter en in de buurt van Zeus of Apollo treffen we ook altijd nog wel bijzondere sterfelijke vrouwen of nimfen aan (of was het omgekeerd ?).

We haalden nog wat inspiratie uit het prachtige nieuwe boek van Stephen Fry (Mythos, Amsterdam, Thomas Rap, 2018, p. 71-121) om naast de groepsfoto nog enkele onsterfelijke scènes in beeld te brengen. Als goden ruzie maken om een appel, moeten mensen oorlog voeren. Eén schildpadschild is evenveel waard als een kudde koeien als er maar muziek uit komt. En ook mannen kunnen baren, als ze hun hoofd gebruiken. Zeg dat de muzen het gezegd hebben.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page