top of page

Dag 3 - Italiëreis 6L-WWB-EW

Na een korte nacht begon onze derde zeer regenachtige dag in Italië om 8:00, met uitzondering voor 3 slaapkoppen die hun wekker niet wilden horen. Voor al de rest: afspraak om 8:30 aan het Colosseum. Meteen een blik op het bekendste amfitheater, een enorm gebouw waar maar liefst 50000 toeschouwers naar de spektakelspelen konden komen kijken. Dankzij de goed voorbereide gidsbeurten wisten we wat we zagen en door nadien nog wat rond te wandelen konden we ons inbeelden wat voor een enorme sfeer er telkens moet geweest zijn tijdens gladiatorengevechten en dergelijke. Nadien maakten we een tocht tussen de ruïnes van het Forum Romanum: een wandeling die toch een extra uitdaging vroeg om onze verbeelding te gebruiken om zo een beeld te kunnen scheppen van hoe het vroeger was. Gelukkig werden we hierbij geholpen door onze reisleiding die interessante, leerrijke en goed onderbouwde informatie meedeelden met ons om zo onze verbeelding te helpen activeren. Na het forum konden we nog een prachtig beeld bezichtigen van Mozes, gemaakt door Michelangelo. Hier vlakbij konden we dan ‘s middags onze honger stillen in een van de restaurantjes in de buurt. Toen we ons bordje leeg hadden gegeten wandelden we verder richting de markten van Trajanus. In dit museum konden we verschillende beelden en opslagvaten uit de oudheid bekijken. Van op het dak van deze eeuwenoude winkels hadden we een prachtig uitzicht over het forum van Trajanus en een van de meest opvallende gebouwen in heel Rome, het Capitool oftewel ‘de typemachine’. Hierna hadden we weer kort wat vrije tijd en daarna spraken we af in het Capitolijns museum. In de gebouwen ontworpen door Michelangelo kregen we een honderdtal beeldwerken voorgeschoteld met de daarbij horende uitleg van de leerkrachten. Hier hadden we ook een prachtig uitzicht over het Forum Romanum dat we in de voormiddag al bezocht hebben. Tijdens de wandeling naar ons hotel liepen we nog voorbij een prachtig verlicht Colosseum waardoor iedereen toch een keer onder zijn paraplu tevoorschijn kwam om met een verwonderde blik even te kijken. We maakten ons daarna klaar om te eten. Wederom aten we ons buikje vol en deze keer in een grote luidruchtige zaal in de plaats van het kleine restaurantje van gisteren. We spraken nog af dat we om half twaalf ten laatste aan hotel waren en kregen nog een uurtje vrij. Om twaalf uur lag iedereen alweer te dromen van een prachtige dag.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page