Vandaag op SJT

SJT-Corona Challenge

Een aantal weken geleden daagden de LO-leerkrachten de leerlingen en leerkrachten uit voor de 'SJT- Corona Challenge'. Die reageerden op hun beurt door massaal filmpjes door te sturen. Het was een plezier om naar te kijken! Bedankt voor de sportieve inzet! Mevr. Goelen maakte onderstaande compilatie van een aantal filmpjes (en bloopers) van leerkrachten en leerlingen, die we jullie zeker niet willen onthouden:

School wint verschillende prijzen bij de olympiades

Onze school mocht de voorbije weken schitterend nieuws ontvangen over de verschillende olympiades. Over de wiskunde-olympiade en het binnenhalen van de titel 'Olympiadeschool 2020-2022' berichtten we in eerdere blogs. Bij de FY-olympiade hadden we 2 finalisten (van de 2314 deelnemers in de eerste ronde): - een 9de plaats voor Dennis Hens (6GWA) - een 5de plaats voor Stef Gijsbrechts (6WWA) Bij de GEO-olympiade hadden we 1 finalist (van de 1419 deelnemers in de eerste ronde): - een 5de plaats voor Elias Vissers (6GWB) Bij de Homeroswedstrijd (Griekse vertaling) behoorde de 5GLA-GW-GWA-GWB tot de 7 laureaten van de wedstrijd. Bij de Vergiliuswedstrijd (Latijnse vertaling) behoorde de 5LW-LWA-L

Dora Chen 1ste en Dennis Hens 3de plaats op Wiskunde Olympiade

Finalist worden in de wiskunde olympiade is al heel moeilijk (slechts 0.8% van de deelnemers aan de olympiades wordt finalist), maar Dennis Hens slaagde er in een derde plaats te behalen. Een heel knappe prestatie! Dora Chen (4LAa) wist helemaal vriend en vijand te verbazen door met de eerste plaats aan de haal te gaan. Des te meer bijzonder is deze prestatie als je weet dat de wiskunde olympiade bedoeld is voor leerlingen uit de derde graad. Haar jonge leeftijd werd dan ook uitdrukkelijk vermeld bij de prijsuitreiking. Met haar eerste plaats kaapte ze meteen ook één van de drie tickets weg voor het IMO, de 61ste international Mathematical Olympia, in Sint-Petersburg te Rusland. Daar mag ze

OlympiadeSchool 2020-2022

Op zondag 24 mei 2020 de eretitel ontvangt de school de titel "OlympiadeSchool 2020-2022". In juni krijgen we opnieuw een embleem toegezonden en we zullen het een mooie plaats op school geven en koesteren, want dit schooljaar zijn er maar zeven scholen die het embleem in ontvangst mogen nemen. Een mooi resultaat voor alle deelnemers, finalisten en de medaillewinnaars, maar uiteraard ook voor hun leerkrachten!

Succesvolle eerste digitale inschrijfdag

Vandaag hielden we onze eerste digitale inschrijfdag. De open dag die we vandaag zouden houden, viel in het water in deze coronatijd en zo gingen we noodgedwongen over op digitale inschrijvingen. Ouders konden via een videogesprek contact maken met een leerkracht en hun zoon/dochter eventueel inschrijven. We konden alvast weer veel nieuwe leerlingen ontvangen. Wil je je (zoon/dochter) graag nog inschrijven? Dat kan! Graag een seintje via studieprefect@sjt.be of 014/41.30.21.

De zesdejaars bijten de spits af.

Vrijdag 15 mei mochten de zesdejaars na 2 maanden eindelijk terug naar school. Het waren vooral blije gezichten die de dreef binnen reden. Ze werden ontvangen met live muziek. Het mondmasker en de social distancing zorgde wel voor wat onwennigheid. Ook in rij het gebouw binnen gaan, was na 4 jaar terug wennen. En dan terug eindelijk in levende lijve les krijgen en vragen kunnen stellen. Het was zowel voor de leerlingen als de leerkrachten genieten.

Dankjewel

Sinds 16 maart proberen de leerkrachten de leerstof over te dragen via het afstandsleren. Een omschakeling die niet altijd gemakkelijk was en is. We beseffen dat dit een volgehouden inspanning vraag van onze leerlingen. Vandaar graag hoedje af en de handen op elkaar voor jullie!

We zijn er bijna helemaal(weer)klaar voor !

Op vrijdag 15/05 mogen de retorici de spits afbijten en zijn ze welkom voor de heropstart van het schooljaar. We hebben de voorbije dagen alles in het werk gesteld om de zesdejaars zo veilig mogelijk, maar toch ook met open armen te ontvangen. Hierbij vind je alvast enkele sfeerbeelden van een schoolgebouw in coronatijd. We zorgden voor beschermende maatregelen en producten en zorgden voor enkele infrastructurele aanpassingen. We plaatsten alvast heel wat tafels in de tuin om straks gezellig, maar met de nodige afstand, te kunnen picknicken. Nu nog wachten op het leven en het enthousiasme van de retorici. We staan alvast op de uitkijk. Van harte welkom !

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief