Vandaag op SJT

Gevarieerde woensdagnamiddag

Afgelopen woensdag kregen de internen een gevarieerd programma aangeboden: schattenjacht, hockey, balsportentornooi en kajakpolo.

Excursie NW in eigen park!

Gisteren en morgen gaan de eerstejaars op onderzoek in onze eigen tuin. Deze excursie past in de lessen NW.

projectnamiddag 2de jaar

De leerlingen van het tweede jaar gaan normaal gezien rond deze tijd naar Malle voor een projecttweedaagse. Dit zit er in de huidige omstandigheden echter niet in... Vrijdag hielden ze in de tuin van de school dan een 'afgeslankte' projectnamiddag met samenwerkingsactiviteiten en vertrouwensspelen.

Bedrijf Genano zorgt voor zuivere lucht

Er is de jongste tijd veel te doen om zuivere lucht in het schoolgebouw. Gelukkig heeft het college ruime klassen met veel verluchtingsmogelijkheden en ligt het schoolgebouw in een groene omgeving. Toch kan het nog altijd beter. Om de lucht in de lokalen te zuiveren, kreeg de school een professioneel toestel aangeboden door het Genano, een Fins-Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in binnenshuis luchtzuivering. We plaatsten het voorlopig in de koepelzaal omdat daar de luchtcirculatie het kleinst is. We kunnen als school alleen maar dankbaar zijn voor deze ondersteuning om de luchtkwaliteit te vergroten.

Practicum in de tuin

De leerlingen van het 4de jaar wetenschappen voerden dinsdag een practicum uit in de tuin van de school. Ze bestudeerden enkele factoren die een invloed uitoefenen op grote en kleine planten.

Kajakpolo voor afdeling 6

Deze namiddag kregen de internen van afdeling 6 een initiatie kajakpolo. Zalig genieten op het water onder een stralende zon.

Picknicken in de tuin

Het weer was de voorbije weken telkens mooi genoeg om 's middags te picknicken in de tuin. De leerlingen krijgen bij droog weer steeds de keuze tussen picknicken in de tuin of hun lunch opeten in de refter. Bij zonnig weer is het uiteraard genieten in de grote groene ruimte.

Les in openlucht

Dankzij het mooie weer kiezen sommige leerkrachten ervoor om in deze Covid-19 periode zoveel mogelijk buiten les te geven. Volledig coronaproof mogen de mondkapjes dan af als de leerlingen voldoende ver uit elkaar zitten. Zowel voor de leerlingen als de leerkracht is dit een verademing. Op deze manier kan de leerkracht ook de gezichten van zijn leerlingen zien, zodat herkenning met mondkapje op andere momenten ook vlotter verloopt.

professionele Hockey-training

Op het internaat zijn er heel wat leerlingen die hockey spelen. Tijdens de week kunnen ze echter niet met hun vertrouwde club spelen. Onder de professionele begeleiding van een voormalig Red Lionspeler zullen ze op het nieuwe kunstgrasveld voortaan elke dinsdag volop kunnen trainen zodat ze helemaal klaar zijn voor hun wedstrijd in het weekend.

Woensdagnamiddag onder stralende zon

Deze woensdagnamiddag konden de internen zich volop uitleven onder een stralend zonnetje. Er werden verjaardagskalenders gemaakt, plein- en waterspelletjes gespeeld, er was een eerste voetbal- en netbaltraining voor de eerstejaars terwijl de oudsten 2 tegen allen speelden of de eerste voorbereidingen troffen voor het Sinterklaasfeest.

Eerste voetbaltraining

Onder de deskundige leiding van dhr. Proost krijgen de internen iedere maandagavond voetbaltraining.

Eerste woensdagnamiddag op internaat

De internen kregen gisteren voor de eerste woensdagnamiddag van het jaar een gevarieerd programma aangeboden: steprace, archery tagg, bubble ball, survivalparcours, levende 'sjotterbak', ... een prachtige start van het jaar!

Eerste schooldag

Gisteren was het weer een erg spannende eerste schooldag voor de vele eerstejaars van onze school. De dag startte met de naamafroeping door de titularissen. Tijdens de voormiddag kregen ze uitleg van de titularis in hun eigen klas en werden ze rondgeleid in het voor hen toch wel erg grote schoolgebouw. Het mondmasker zorgde ervoor dat de eerste kennismaking misschien iets stroever liep, maar gelukkig konden we dankzij de vele groene ruimte 's middags onze boterhammen buiten opeten en elkaar zo beter leren kennen.

Nieuw jaarlied

Wellicht wordt het een jaar anders dan anders. Toch zullen we er alles aan doen om er een buitengewoon jaar van te maken. Corona of geen corona... een schooljaar kan niet starten zonder jaarlied. De muziek is van dhr. Van Tricht en de tekst van Mevr. Van Nyen.

Internen komen aan

Per afdeling werden de internen vanavond ontvangen op internaat. Kamers werden verder ingericht, de studiebanken werden ingeladen en afspraken werden overlopen. En nu maar dromen van de eerste schooldag ...

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief