top of page

Italiëreis dag 8

De jongens klonken als de klokkentoren van Bargello toen ze al om 6:45 uur aan het ontbijt werden verwacht. De meisjes genoten nog van hun extra uurtje slaap.

Na het ontbijt bezochten we Museo San Marco en het Bargello waar we onder meer vol verwondering naar de fresco's van fra Angelico en de David van Donatello keken.

Na het middageten stonden we voor de befaamde poorten van het Battistero. Ghiberti of Brunelleschi,

Waar gaat jouw voorkeur naartoe?

Na bijna een uur te hebben staan wachten voor de duomo zijn we uiteindelijk net voor sluitingstijd binnen geraakt in dit Florentijns erfgoed.

We vervolgden ons programma met een bezoekje aan het Palazzo Medici-Ricardi, de voormalige residentie van de rijke familie De Medici.

Niet veel later zetten we onze tocht verder naar San Miniato al Monte. Ondanks het feit dat we al veel kilometers in de beentjes hadden, trotseerden we gezwind de hoogtemeters. Het bleek de moeite waard te zijn, want we werden getrakteerd op een prachtig uitzicht over Firenze.

We beluisterden nog de laatste gidsbeurten van Firenze op de Ponte Vecchio en eindigden onze dag met een smakelijk avondmaal. Tot onze verrassing werd een van ons geraakt door een cupidopijl.


Morgen zwaaien we Firenze uit en vervolgen onze reis naar Bologna.


Janithi
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page