Vandaag op SJT

Hoofdprijs essaywedstrijd

Tijdens een essaywedstrijd (onderwerp DNA-onderzoek) schreef Hannah Dheedene zich letterlijk in de kijker; ze heeft zowaar de hoofdprijs gewonnen. Op 13 maart wordt ze verwacht op het symposium in Brussel.

Finale in de fysica-olympiade

We kunnen de laatste dagen een erg trotse en glunderende mevrouw Sneyers op school spotten. Voor de eerste keer wisten leerlingen door te stoten tot de finale (slechts 17 over heel Vlaanderen!) van de fysica-olympiade. Zowel Stef Gijsbregts als Dennis Hennis mogen zich bewijzen op zaterdag 25 april waar ze een schriftelijk en experimenteel gedeelte zullen afleggen. Wij duimen alvast mee voor een topprestatie.

Lasershoot

Op de internaatsavond verloren de ouders van de internen. Als tegenprestatie mochten de internen vandaag lasershooten op het schooldomein. Er werd in de bossen heel wat afgelopen en na enkele voorrondes werd er ook tegen een ploeg van studiemeesters en ouders gespeeld.

Karate voor afdeling B

De internen van afdeling B kregen vandaag een initiatie in karate, een sport van kracht én beheersing. Benieuwd hier zich hier verder in wil bekwamen.

Olyfran

42 enthousiaste leerlingen gingen vandaag de uitdaging van Olyfran, een olympiade voor Frans, aan. Vooral spannend voor de 13 vierdejaars die voor de eerste keer konden deelnemen.

Ping-pong eerste graad

Gisteren stonden de eerste rondes in het pingpongtoernooi voor de eerste graad op het menu. De balletje vlogen letterlijk in het rond. Benieuwd wie zich uiteindelijk tot de grote pingpongkampioen kan kronen.

Geslaagde infodagen

We mogen tevreden terug kijken naar de infodagen van het voorbije weekend. Er was veel volk en een aangename sfeer. De rondleidingen door leerlingen van de eerste graad werden erg gewaard en ook de algemene uitleg door de studieprefect en de proeflesjes vielen in de smaak.

Roots and shoots

Vorige woensdag werden de mensen in 't Antwoord weer getrakteerd op een lekkere maaltijd. Na een overheerlijke spaghetti en een dessert volgde er nog een mooie muzikale afsluiter. Bij dit project waren heel wat leerlingen en collega's betrokken.

Finale GEO-olympiade

Na de tweede ronde van de GEO-olympiade mag Elias Vissers nu ook deelnemen aan het finaleweekend in april. Proficiat Elias!

Projectdagen 5de J

Vanuit verschillende vakken werd in januari in het 5de jaar met een vakoverschrijdend project gestart en van dinsdag 11 februari tot en met vrijdag 14 februari volgden dan de projectdagen rond film en beeldtaal. De gebruikelijke dagindeling wordt tijdens deze vierdaagse doorbroken en dat biedt de leerlingen de kans om de theoretische kennis, die ze eerder in de lessen hebben verworven, verder in praktijk te brengen. Hun inzet en werk wordt gehonoreerd in nieuwe vormen van evaluatie voor de vakken ES, WI, NE, KT, FR, FY, GE. We organiseerden naar goede gewoonte een wedstrijd en die leverde alweer knappe staaltjes van creativiteit. We vertoonden twee films in UGC met inleiding en nabespreking.

Veel zangtalent op 3e Sing-in

Dat samen zingen een bijzondere ervaring is, bewees de jaarlijkse Sing-in. Ook in deze derde editie kregen de leerlingen liedjes die in de hitlijsten staan voorgeschoteld. De instrumentale versies werden luidkeels van tekst voorzien en hier en daar ontstond zelfs een spontane choreografie. Het gebeurt niet elke dag dat de leerlingen zingend naar de klas vertrekken.

Eenakter

Op 4,6 en 7 februari voerden enkele zesdejaars voor het vierde jaar op rij een eenakter op. Dit initiatief is voortgevloeid uit het Turnhoutse theatergezelschap Elckerlyc. Zoals elk jaar werd er weer een brandend actueel thema aangekaart: de vluchtelingenproblematiek. Het groepje heeft de zaal drie avonden muisstil gekregen en geniet nog steeds na van de ervaring. De regisseur is ontzettend trots op haar ploeg en wil via deze weg nogmaals iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen.

Handletteren op internaat

Sinds vorige week woensdag volgen een tiental meisjes 's avonds een cursus handletteren op het internaat. Mevr. Hellemans, specialiste in deze kunst, leidt de internen in in deze wondere wereld.

2de ronde CH-olympiade

3 leerlingen behaalden de 2de ronde van chemie olympiade: Dennis Hens  en Linh Truong - 6GWA en Stef Gijsbregts - 6WWA. Proficiat!

Waterchallenge voor 4W

Op dinsdagvoormiddag 04/02 werkten de leerlingen van 4Wa en 4Wb rond het 'Waterchallenge' project. Met allerlei technieken probeerden ze van een vervuild waterstaal terug drinkbaar water te maken. Een hele uitdaging!

Excursie haven van Rotterdam 2de J

De leerlingen van het tweede jaar trokken op excursie naar de haven van Rotterdam. Ze bezochten een interactieve tentoonstelling over alle aspecten van de haven en kregen een rondleiding op een groot afvalverwerkend bedrijf. Nadien volgde een rondrit door de haven. Jammer genoeg strooide de stormwind wat roet in het eten maar dat lieten ze niet aan hun hart komen.

Bezinning 4Wa

Van 5 tot 7 februari trokken de vierdejaars op bezinning. Klas 4Wa trok op tocht naar Pelgrimshoeve Kafarnaüm in Vessem. De leerlingen konden proeven van het pelgrimeren en de camino-ervaring. Het werden dagen waarin ontmoeten en loslaten centraal mochten staan.

Bezinning 4G-GL-LAa

Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 februari gingen de klassen van het vierde jaar op bezinning. De klas 4G-GL-LAa trok met klastititularis Tim Joppen, samen met Roel Jacobs en Simon Viskens op confrontatietocht. Te midden van elkaar en de prachtige natuur bewust nadenken over wat onszelf en de klas bezighoudt en bezielt. Het kan deugddoen, het kan inspirerend werken. Met een (zware) rugzak vol goede moed trokken we op tocht vanuit de school via Arendonk naar de abdij van Postel. Iets meer dan 60 kilometer wandelen in totaal en onderweg tijd maken voor rust en stilte, genietend van de prachtige natuur rondom ons. Tijdens de bezinning leerden we niet alleen onze klasgenoten beter kennen, maar

Tweede ronde BI-olympiade

Twee leerlingen slaagden erin om door te stoten naar de tweede ronde van de biologie-olympiade. Het wordt uitkijken wat ze daar kunnen waarmaken...

Onderzoekscompetentie 6e jaar

In het kader van de onderzoekscompetentie wetenschappen moeten de leerlingen van 6 WWA, 6 WWB, 6 LW, en 6 MTW zelf een onderzoek doen voor één van de wetenschapsvakken. Vandaag werden de experimenten uitgevoerd zodat ze een antwoord kunnen vinden op de onderzoeksvraag. Het was een boeiende ervaring om al de leerlingen in actie te zien.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief