Vandaag op SJT

Ondertussen op school...

Lesgeven vanop afstand, een uitdaging voor leerkrachten en leerlingen. Het was een hele aanpassing de voorbije weken om te komen tot goede lessen voor de leerlingen. Er werden interessante opdrachten uitgedacht, filmpjes gemaakt, teksten bij powerpoints ingesproken, online live sessies gegeven, spreekuren gehouden achter de pc, lessen aan het bord voor een lege klas opgenomen, ... Met de nodige creativiteit wordt het leerproces onderhouden. Ondertussen steekt het dienstpersoneel op school de handen uit de mouwen: volop herstellingen hier en daar, de grote lenteschoonmaak waarbij zelfs de ramen niet gespaard blijven en groot onderhoud in de tuin waar de studiemeesters graag een handje kwamen

SJT-Talk

Afgelopen donderdag kwam Jurgen Everaerts naar onze school om een Sjt-talk te geven. Hij informeerde de leerlingen over satellietfoto’s en de verschillende doeleinden ervan. Ondermeer zijn eigen project Terra Scope, waarmee hij ervoor zorgt dat de satellietbeelden van België gratis en voor iedereen toegankelijk zijn. Het fysische aspect legde hij echter in de voormiddag uit in de lessen fysica van de zesdejaars. We willen hem dan ook hartelijk bedanken voor zijn tijd, enthousiasme en deze leerrijke ervaring.

Sint-Jozefsfeest

We startten het Sint-Jozeffeest met een viering in de kerk. Nadien stonden er heel wat culturele activiteiten op het programma. De tweedejaars genoten van de volksmuziek van 't Kliekske, terwijl de leerlingen van het vierde kozen voor een workshop koken, stop-motion, djembé, cartoontekenen, pmd-art of slam poetry. 's Middags genoten we van een sobere en eerlijke maaltijd. Door het slechte weer en het veel te drassige terrein moest de sponsorloop jammer genoeg worden uitgesteld.

100 dagen - receptie, speech, middagmaal

Jerome Verbaet, voorzitter van de leerlingenraad, schetste in zijn speech de belevenissen op school van de voorbije jaren, waarna de zesdejaars het glas konden heffen op hun laatste 100 dagen. Aansluitend konden ze aanschuiven aan een heerlijk buffet. De hamburger, frietjes en groentjes werden als echte 'icons' verorberd.

100 dagen - ochtend

Vandaag vieren de zesdejaars hun laatste 100 dagen op de secundaire school. Wij startten alvast met een stevig ontbijt en een show waarbij de leerkrachten het beste van zichzelf gaven. Geniet u mee met onderstaande foto's.

100 dagen - voormiddag

In de voormiddag startten we met een spetterende kwis. Nadien werden de verschillende klasgroepen van lokaal naar lokaal gestuurd om opdrachten te vervullen. Tijdens de speeltijd was er een battle tussen de meisjes en de jongens, waarbij de meisjes uiteindelijk aan het langste eind trokken en met snoep overladen werden.

Toneelrepetities in volle gang

Nog enkele maanden en een hele groep zesdejaars zullen weer het beste van zichzelf kunnen geven op de planken. Momenteel draaien de repetities alvast op volle toeren.

Pizza en lasershooten voor 2Lc-MWc

De leerlingen van klas 2Lc-MWc hadden gisterenavond een klasactiviteit. Na samen gezellig een pizza te hebben gegeten, trokken de leerlingen onder leiding van titularis dhr. Van Rompuy en gewapend met een laserpistool het bos in.

Winnaar ping-pongtornooi 1ste graad

Vlak voor de krokusvakantie werd finale van de klassencompetitie ping-pong voor de eerste graad gespeeld. Rohullah mocht zich tot winnaar van dit tornooi kronen.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief