Vandaag op SJT

Een pedagogische studiedag... omdat ook leerkrachten willen bijleren

Terwijl leerlingen vrijaf hebben, kwamen meer dan 100 leerkrachten, studiemeesters en administratief personeel samen om na te denken over het leraarschap. De dag begint traditioneel met het zingen van een lied, zoals Let it be. Daarna hadden we een gerenommeerd spreker te gast, Prof Duyck die pleitte voor meer ‘magis’ in het onderwijs. Ook de collega’s die 25 jaar dienst hadden werden via een sketch (een imitatie door andere leerkrachten) in de bloemetjes gezet, zelfs met een heuse medaille. Na een bedankingslied voor de directeur, n.a.v. de dag van de directeur, werden de leerkrachten door de kokkinnen verwend met een heerlijk buffet. ’s Namiddags waren er nog werkgroepen en werd stilgestaa

Meer dan geslaagde meeloopdagen

Vandaag mochten we leerlingen uit de lagere scholen van de omgeving, die zelf pedagogische studiedag of een dagje vrijaf hadden, verwelkomen op school. De leerlingen kregen een rondleiding, een lesje Latijn en LAB, een oriëntatieloop door de tuin en we eindigden met een frietje. Wil je zelf de school van binnenuit eens komen bekijken? U bent alvast welkom op onze infodagen op - vrijdag 14/02/2020 van 17 uur tot 20.30 uur - zaterdag 15/02/2020 van 10 uur tot 12.30 uur

Volleybalwedstrijd leerlingen-leerkrachten

De miniemen volleybalploeg meisjes hadden de leerkrachten uitgedaagd. Ze hebben zich kranig verweerd, maar tegen de oude rotten uit de sporttak konden ze het niet halen. De leerkrachten wonnen met 2-0.

2 de ronde FY-olympiade

Dennis Hens, Stef Gijsbregts, Margaux Vanlommel en Ward De Neve gaan naar de tweede ronde van de fysica-olympiade, proficiat!

Bi-olympiade

Deze periode is er zowat elke week een olympiade voor de verschillende vakken waarin leerlingen hun kennis kunnen testen. Gisteren was het vak biologie aan de beurt. 9 leerlingen dongen mee naar een ticket in de tweede ronde.

Zaalvoetbaltornooi eerste graad

Op woensdag 29 januari nam onze eerste graad internaat deel aan een zaalvoetbaltornooi met de Turnhoutse scholen. Ze behaalden een 6de en een mooie 3de plaats. Proficiat voor jullie inzet!

Dag van de opvoeder

Vorige week vrijdag 24 januari was het de dag van de opvoeder. In het teken van een teambuilding testten de studiemeesters de laserpistolen uit voor de lasershootwedstrijd op het internaat eind februari. Kindervreugde was niet ver weg...

'Familie'

Op zondag 25/01 voerden de familie Peeters-Miller speciaal voor leerkrachten, ouders en oudere leerlingen het stuk 'Familie' in het NTGent op.  Het werd een benefietvoorstelling en de opbrengst gaat naar het sjtbeweegt2020. Het werd een pakkende voorstelling.  We waren onder de indruk van het pak acteertalent van Louisa (4 LB) en Leonce (3LAc). De spelers kregen na de voorstelling ook een staande ovatie.  Gelukkig konden we hen na de voorstelling ook nog even zien en spreken, want het slot was nogal heftig.  Wat zeker is: het stuk kon heel veel leerkachten en leerlingen beroeren. Wie nog wil gaan kijken, kan naar de Warande in Turnhout op 4 april.

Laatste les van Mevr. Raes

Vandaag gaf mevrouw Raes haar laatste les. Vanaf 1 februari zal zij van een welverdiend pensioen genieten. Ingrid startte op onze school, haar enige werkplek, op 1 september 1981! Ze gaf vooral Frans maar ook Latijn en godsdienst werden door haar onderwezen. Samen met enkele collega's en de leerlingen van 6 EMT-HW-MTW werd deze les een mooieook een klein feestje.

SteM-initiatief 3de J

De Pepper’s ghost-illusie is een techniek om de illusie van een verschijning te creëren. Het principe wordt al meer dan honderdvijftig jaar toegepast in het theater, maar ook op beurzen en in pretparken probeert men tegenwoordig via deze techniek objecten aantrekkelijk voor te stellen. Het effect wordt bereikt door een glasplaat tussen kijker en scène te plaatsen onder een hoek van 45°. Het voorwerp, dat op een onzichtbare plaats staat, wordt belicht. Een deel van het licht weerspiegelt in het glas terwijl een ander deel wordt doorgelaten, zo creëert men het beeld van een geest. De Pepper’s ghost-piramide is een afgeknotte piramide die langs vier zijden gebruik maakt van de Pepper’s ghost-il

Week van de soep

Ter gelegenheid van de week van de soep hadden de leerkrachten en de internen deze week iedere middag de keuze uit twee verschillende soepen, telkens uit een ander land. Dit initiatief van de kokkinnen viel duidelijk in de smaak.

Fysica-olympiade

Vandaag namen 36 leerlingen van de derde graad deel aan de fysica-olympiade.

Bedanking voor de vrijwilligers van de verkoop voor Rikolto.

Gisterenmiddag werden de leerlingen van de tweede graad die het eerste weekend van januari de straat op trokken om te verkopen voor Rikolto bedankt door hun titularissen met een stukje cake. Op dit terugkommoment werd ook een cheque van €7446 overhandigd aan een vertegenwoordiger van Rikolto. Proficiat, vrijwilligers!

Taaltrainers in actie

Iedere week komen 11 leerlingen van de derde graad samen met 11 leerlingen uit het eerste jaar. De oudere jaars geven de jongere leerlingen die de Nederlandse taal niet genoeg onder de knie hebben een duwtje in de rug. Soms studeren ze gewoon samen, want goede voorbeelden wekken navolging. Dikwijls worden moeilijke woorden uit de cursus uitgelegd, een woordenlijst aangelegd of samen een boek gelezen. We zijn bijzonder trots op zoveel vrijwillig engagement van de oudere leerlingen, maar ook op de volgehouden inspanningen van de eerstejaars. “En todo amar y servir” en “magis” in de praktijk.

Kunstgrasveld

Het is zover! De firma Sportinfrabouw start op woensdag 1 april met de aanleg van het omnisportveld van 78 x 40 meter in kunstgras. Deze droom hadden we nooit kunnen verwezenlijken zonder de steun van sponsors, ouders, leerkrachten en leerlingen. We zijn ervan overtuigd dat dit veld de beweging en dus ook de concentratie ten goede zal komen. Sport en spel zijn, naast diepe slaap en meditatie, belangrijke randvoorwaarden om te leren d.w.z. om informatie om te zetten in kennis en inzicht. Dit is toch dé kerntaak van de school. Dit is alleszins waar het SJT blijvend wil voor gaan.

Laureaat Grieks-Olympiade

Linh Truong werd door het Certaminacomité uitgeroepen als een van de laureaten die na de Vlaamse Grieks-olympiade de Vlaamse gemeenschap mag vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in Viterbo in Italië. Proficiat Linh!

160 deelnemers voor wiskunde-olympiade

Maar liefst 160 leerlingen van de tweede en de derde graad testten deze namiddag hun kennis voor wiskunde op de wiskunde-olympiade. We zijn benieuwd wie de tweede ronde kan halen.

Boekenverkoop

Dinsdagmiddag vond er in de drukbezochte bibliotheek een boekenverkoop plaats. Oudere en afgevoerde boeken werden er voor € 1 verkocht. Op deze eerste van dri e verkoopmomenten werden bijna 50 boeken verkocht.

Vriendenhuis op bezoek

Vorige week woensdag kwamen enkele bewoners van het Vriendenhuis uit Schilde op bezoek. Onze leerlingen die hun sociaal project in het Vriendenhuis volbrengen, vingen hen op en fungeerden als gastheer of -vrouw. Eerst kregen ze een rondleiding, dan werd er hockey gespeeld in de sporthal. Voor ze terug vertrokken werd nog samen iets gedronken en gegeten.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief