Vandaag op SJT

Tentoonstelling Banksy

De internen van afdeling 4, 5 en 6 konden vorige week woensdag naar Antwerpen gaan voor de tentoonstelling van Banksy. De boodschap van de straatkunstenaar volgend, werden de winkels op de Meir genegeerd om ten volle te genieten van de werken.

Sci-Tech Challenge

Afgelopen donderdag kwamen Jasper Piron en Lore Gheeraert tijdens de middagonderbreking naar onze school in het kader van studiekeuzebegeleiding en de Sci-Tech Challenge. Een 40-tal leerlingen volgde deze uiteenzetting waarbij verschillende onderwerpen aan bod kwamen: de studie van ingenieur, typische uitdagingen voor een ingenieur, taken van een ingenieur, hoe ziet een bedrijf er uit, wat zijn de verschillende functies binnen een bedrijf en hoe zijn deze gelinkt met de studierichtingen waaruit je kan kiezen?

Op de vlucht

Woensdag kregen de leerlingen van 1Ma en 1Mb in de les M&M bezoek. Maisa, Ahmad en meneer Rasooli vertelden over hun ervaringen met vluchten. Maisa vluchtte met haar gezin uit Syrië, Ahmad uit Afghanistan. Ook meneer Rasooli is uit Afghanistan gevlucht. De leerlingen van de OKAN-klas kwamen ook langs om naar de verhalen te luisteren. Het bezoek paste in het thema 'Op de vlucht', een O2-project van het vakgebied 'Mens en Maatschappij'.

Dansles afdeling 1 en 2

Onder leiding van Ornella Sbaglia van afdeling 6 dansten de meisjesinternen van afdeling 1 en 2 er vanmiddag op los!

Bezoek lagere scholen Vosselaar

Meer dan 40 leerlingen van het zesde leerjaar uit de lagere scholen van Vosselaar brachten vandaag een bezoekje aan onze school. Naast een rondleiding door de school volgden ze ook een les Latijn en een les O2. Afsluiten deden ze met een lekker frietje!

Bezinningsdagen zesde jaar

Jezelf en de ander beter leren kennen, bewuste keuzes (leren) maken en nadenken over je toekomst .... de zesdejaars beleefden boeiende bezinningsdagen.

Vlaamse Fysica Olympiade

34 enthousiaste leerlingen uit de derde graad testten vandaag hun kennis van de fysica in de Vlaamse Fysica Olympiade.

Spel tegen pesten afdeling B

Justine Hartnett en Michiel Kellens, twee leden van de Raad Voor Verdraagzaamheid, vertelden gisterenavond in afdeling B het verhaal van Juul. Juul werd gepest, maar door de tussenkomst van een vriendin kwam het toch weer goed met Juul. De afdeling is vastbesloten de komende tijd nog verder te werken rond het onderwerp pesten! Vanmiddag speelden ze alvast een spel tegen pesten.

Overhandiging cheque Vredeseilanden

Vanmiddag kwamen de leerlingen van het 3e en 4e jaar die hun steentje bijdroegen aan de verkoop voor Vredeseilanden samen om de cheque te overhandigen. De verkoop bracht dit jaar € 11 351 op. Proficiat!

Junior Journalisten Schrijfwedstrijd

Gisteren vond in Turnhout de prijsuitreiking plaats van de Junior Journalisten Schrijfwedstrijd voor Turnhoutse scholen. Voor de eerste graad won Matthias Vermylen uit 2GLa met een spannend, zelfs beklemmend verhaal rond het opgelegde thema: 'Hoe groen is onze planeet?'. Met dit winnend epos dingt hij automatisch mee naar de provinciale hoofdprijs die op 6 mei in 'Het Paleis' in Antwerpen wordt uitgereikt. Dit jaar nemen opnieuw meerdere duizenden scholieren tussen 11 en 18 jaar aan de schrijfwedstrijd deel. Proficiat, Matthias!

Van Pepper's Ghost tot een hologram-illusie

Een aantal leerlingen van het derde jaar werkte donderdag aan een SteM-project: "Van Pepper's Ghost tot een hologram-illusie". Hoe kunnen we objecten zien die er eigenlijk niet zijn? De leerlingen ontdekten de techniek om de illusie van een hologram te creëren. Dit gebeurde via fysische wetten uit de optica en enkele wiskundige berekeningen. Op het einde maakten de leerlingen zelf een Pepper's Ghost piramide om met behulp van een smartphone de illusie van een hologram op te wekken. Het resultaat was indrukwekkend!

Wiskunde Olympiade

Meer dan 150 leerlingen, een recordaantal, namen vandaag deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Met veel inzet en doorzettingsvermogen gingen ze de wiskundige uitdaging aan!

Week van de soep

Het is deze week de week van de soep. De kokkinnen bereiden daarom dagelijks 2 verschillende verse soepen. Smullen maar!

Maaltijd Roots and Shoots

Het Roots and Shoots-team bereidde afgelopen vrijdag een maaltijd met voedseloverschotten voor een honderdtal kansarme Turnhoutenaars. Wekenlang werd de actie voorbereid: in winkels werd gevraagd of er op donderdagavond overschotten opgehaald mochten worden, er werd externe hulp gezocht bij vzw T'ANtWOORD en op school werd een grote groep vrijwilligers gezocht. Het resultaat was een knappe actie die gedragen werd door een grote groep leerlingen!

Bezoek Vriendenhuis

Woensdagnamiddag kwamen 4 vrienden uit het Vriendenhuis in Schilde op bezoek op onze school. Naast een rondleiding door het gebouw en de controle van de orde op de internaatskamers werd er ook gesport: biljart, basketbal, hockey en dans.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief