Vandaag op SJT

Projectdagen film- en beeldtaal

De vijfdejaars werden afgelopen week gedurende 3 dagen ondergedompeld in de film- en beeldtaal. Naast het bekijken en bespreken van 2 films stonden ook heel wat vakoverschrijdende opdrachten op het programma.

College On Air

Vanmiddag organiseerden Eline Van Loon, Iris Noldus, Klaartje Leemans en dhr. Meekers College on Air, een middag vol muziekoptredens. Leerlingen uit alle jaren lieten hun medeleerlingen en leerkrachten genieten van heel wat muzikaal moois.

Olyfran

Woensdagnamiddag nam een 50-tal leerlingen uit de derde graad aan de 30e editie van Olyfran deel.

Bezinning 4e jaar

Twee weken geleden beleefde de vierdejaars deugddoende bezinningsdagen. We laten de beelden voor zichzelf spreken.

Onderzoekscompetenties

Voor één van de wetenschapsvakken (AA-BI-CH-FY) werken de leerlingen van het zesde jaar wetenschappen in een groepje van 3 leerlingen gedurende het ganse schooljaar aan een onderzoek, dit in het kader van het verwerven van onderzoekscompetenties. Na de voorbereidingen van de voorbije maanden (opstellen van een onderzoeksvraag, verzamelen van informatie, opstellen van een onderzoeksplan), hadden ze gisterennamiddag gedurende twee lesuren de tijd om het onderzoek ook echt uit te voeren of om aan hun verslag te werken.

Sci-tech Challenge

Gisteren namen zes leerlingen van het zesde jaar (Ruben Van Laer, Seppe Vanaken, Anna Driesen, Jonas Mareels, Dries Borstlap en Audric Nechelput) samen met 88 leerlingen uit andere Vlaamse scholen deel aan de Sci-tech Challenge die door ExxonMobil en Vlajo georganiseerd werd in het havencentrum van Lillo. Ze kregen de volgende uitdaging voorgeschoteld: tegen 2040 de uitstoot van broeikasgassen van personenwagens met 40% reduceren. Hiervoor moesten ze met leerlingen van andere scholen een oplossing zoeken die realistisch, betaalbaar en toepasselijk is voor alle burgers. De hele dag lang werkten ze aan aan een businessplan en een presentatie. Het groepje van Seppe haalde de finale, maar werd d

Afscheid van Maisa

Vandaag namen we afscheid van Maisa. Ze werkte anderhalf jaar heel hard om hier een toekomst op te kunnen bouwen...

Wandeling Kris Van Gorp

Na zoveel jaren blijven we Kris met heel veel mensen herdenken in zijn voetsporen, in zijn landschap.

Geslaagde infodagen

We kijken terug op geslaagde infodagen: veel bezoek, overvolle proeflesjes en veel enthousiasme. Met heel veel dank aan zoveel helpende handen van enthousiaste leerlingen en leerkrachten. We kijken nu al uit naar de open dag op 7 mei. Van harte welkom. Meer info vind je hier.

Dikketruiendag

Voor de dikketruiendag van afgelopen vrijdag namen heel wat eerstejaars de oproep voor warme kledij zeer serieus!

La dolce vita ...

Nog ongeveer 6 weken en de zesdejaars vertrekken weer op 'Romereis'. Daarom werden de ouders en de leerlingen op dinsdag- en donderdagavond uitgenodigd om kennis te maken met het programma van hun Italiëreis. De avond werd afgesloten met een Italiaans wijntje en een hapje.

Toneelzolder terug nieuw leven ingeblazen!

De toneelzolder werd grondig aangepakt zodat leerlingen er weer terecht kunnen om allerlei attributen te ontlenen voor klastoneeltjes en andere expressiemomenten. Alles werd netjes opgeruimd en Yben De Ruyter, Louis van Hunsel en Lander Kenis hebben zich geëngageerd om de toneelzolder 2 middagen open te houden.

Lessen Spaans

Leerlingen die nog een extra uitdaging willen of een talenknobbel hebben, kunnen sinds januari wekelijks een uurtje Spaans volgen.

Heerlijk lenteweer!

In de uitgestrekte tuin van de school was het met het vroege lenteweer afgelopen week heerlijk vertoeven. Wandelen, sporten, babbelen en zelfs studeren ... het kan allemaal in onze uitgestrekte tuin.

Techniek-olympiade

Vorige week nam een 20-tal gemotiveerde leerlingen uit de eerste graad deel aan de techniekolympiade. Zit er ook dit jaar een finaleplaats in?

Een gevarieerde woensdagnamiddag

Ook vanmiddag beleefden de internen weer een boeiende namiddag. Koekjes bakken, baseball, kickbox, basketbal, ... het aanbod was weer gevarieerd!

Excursie Rotterdam

De leerlingen van het tweede jaar gingen gisteren op excursie naar de haven van Rotterdam. Daar konden ze kennismaken met de indrukwekkende infrastructuur van de havenindustrie en dit via een bedrijfsbezoek, de interactieve havenexpo en een rondrit door de haven.

Let's dance!

Afgelopen maandag zetten de interne meisjes hun beste beentje voor tijdens de eerste dansles.

Lezing Congo

Donderdagmiddag konden de leerlingen een lezing bijwonen van historicus Bas De Roo. Het onderwerp was ons koloniale verleden en de beeldvorming daarover. De aanwezige leerlingen zullen een standbeeld van Leopold II nu nooit meer gedachteloos passeren.

Danslessen schoolbal

Om de leerlingen ten volle te laten genieten van het schoolbal worden er vooraf danslessen georganiseerd. Donderdag werd de eerste les gegeven en zetten de leerlingen hun eerste danspasjes.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief