Vandaag op SJT

Uitstap met OKAN

Enkele zesdejaars gidsen samen met mevr. Verellen onze OKAN-leerlingen door Antwerpen.

Up With People 2018

Eén van onze retoricaleerlingen, Aurélie Geuten uit 6GLB, is geselecteerd om deel uit te maken van de cast van Up With People 2018. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Wie de Up With People-show op 13 mei in Genk om 15 uur wil meemaken kan via Aurélie kaarten kopen (€15-€25 voor volwassenen en € 5 voor kinderen). Wens je een kaart te kopen? Bel naar 0468/32 25 86 of naar 0472/052613. Via deze weg steun je Aurélie! Je kan Aurélie ook volgen via haar Facebookpagina 'Aurélie Goes Up with Peoples'. Het wordt een onvergetelijke show!

Doorlichting

De voorbije week volgden 4 inspecteurs het reilen en zeilen op onze school. Het werd een drukke, maar boeiende week, omdat de schoolwerking door professionals doorgelicht werd. De inspecteurs lieten niets aan het toeval over. Ze spraken met leerkrachten, leerlingen en directie. Ze kwamen op lesbezoek en bestudeerden de notities van leerlingen en de vele toetsen en examens. We ontvingen al een voorlopig rapport dat ons trots en dankbaar stemt. Volgens de doorlichters wordt er kwalitatief sterk en betrokken onderwijs aangeboden. Een pluim voor personeel én leerlingen. Binnen enkele maanden verschijnt het rapport op de website van het Ministerie van Onderwijs. We houden jullie op de hoogte. En

Licht voor de wereld

Op het einde van het schooljaar geven onze Licht voor de wereld-ambassadeurs Lien Sels en Babeau Dufraing de fakkel door. Daarom stelden ze dinsdag het project voor aan de vierdejaars. Zij kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen om Lien en Babeau op te volgen.

Wiskunnend Wiske

Jaarlijks kruisen ongeveer 2000 wiskundeknobbels uit de derde graad van het secundair onderwijs de degens. Ze buigen zich over een aantal intrigerende wiskunde-opdrachten in de Wiskunnend Wiske-Wedstrijd. De leerlingen van 6GWA-LWA-WWA namen afgelopen dinsdag, pi-dag, deel aan de finale.

Kangoeroewedstrijd

40 enthousiaste leerlingen uit de eerste graad namen vanmiddag deel aan de Kangoeroewedstrijd. 24 vragen lang moest er gerekend en gepuzzeld worden.

TED-talk

Professor Boris De Ruyter gaf vanmiddag een boeiende TED-talk over 'Human Interaction with Intelligent Systems'.

Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen

Gisterennamiddag namen 15 leerlingen van de tweede graad deel aan de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen. Ze gingen de uitdaging aan om 60 meerkeuzevragen van aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica op te lossen.

Bezoek C-mine

Een aantal internen van afdeling 4 en 5 bracht gisteren een bezoek aan de luchtfabriek in Heusden-Zolder.

Merlijn aan de slag!

Onder een stralend lentezonnetje werd door de leerlingen van Merlijn het nieuwe moestuinseizoen weer opgestart: de plantenbakken werden onkruidvrij gemaakt en de uien en sjalotjes werden geplant.

Film 100 dagen

Ook dit jaar is de 100 dagen-film van de retorici weer een schot in de roos!

Tweede ronde Vlaamse Wiskunde Olympiade

21 leerlingen van onze school mochten woensdag deelnemen aan de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade in Antwerpen. Gedurende 2 uur braken ze zich het hoofd over 30 verrassende en pittige wiskundevraagstukken. Hopelijk wenkt voor enkelen onder hen de finale!

Laatste 100 dagen

De zesdejaars vierden vandaag hun laatste 100 dagen met als thema 'Magical Moments'.

Voorstelling Roots and Shoots-project

Donderdagmiddag stelden Matilda De Meurechy, Marc-Ignaz Martens en Anouk De Baere met veel enthousiasme het Roots and Shoots-project voor aan Hartevrouwe Turnhout. De dames waren danig onder de indruk van zoveel passie voor het goede doel. Op vrijdag 28 april mag Roots and Shoots naar de finale van 'Scholen voor het goede doel'. Die avond kunnen ze een geldsom winnen voor hun project. We wensen hen veel succes!

Sint-Jozefsfeest

Gisteren hielden we ons Sint-Jozefsfeest. In de voormiddag was er een stemmige eucharistieviering en tijd voor tal van culturele activiteiten. 's Middags was er een solidariteitsmaal. De traditionele sponsorloop werd omwille van het regenweer uitgesteld.

Proficiat Finne!

Finne Quirynen (1Ld) behaalde de 5de plaats op het BK judo. Proficiat!

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief