Vandaag op SJT

De klassieke oudheid ontdekken in Xanten

De tweedejaars gingen afgelopen dinsdag naar Xanten voor een bezoek aan het archeologisch park en het bijhorende museum waar ze een beeld kregen van het leven en het uitzicht van de Colonia Ulpia Traiana.

Isotopolis

Tijdens hun bezoek aan Isotopolis in Dessel leerden onze vijfdejaars alles over de verwerking en opslag van radioactief afval.

Excursie naar Brussel

De leerlingen van het derde jaar gingen op 23 mei op excursie naar Brussel. In de voormiddag werd opgesplitst per pool en in de namiddag werd de stadswandeling gegidst door de leerlingen. Deze gidsbeurten werden voorbereid in de lessen geschiedenis voor de inhoud en in de lessen Nederlands voor spreekvaardigheid. In de voormiddag gingen de leerlingen van de richting wetenschappen naar het 'Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen', de Latijnse naar het 'Museum voor Schone Kunsten' en de leerlingen van de richting humane en economie brachten een bezoek aan het federaal parlement.

Retoricatoneel

Wekenlange voorbereidingen resulteerden deze week in 4 schitterende opvoeringen van 'An Ideal Husband' door onze retorici. Proficiat aan al wie heeft meegeholpen aan het welslagen van dit unieke project!

Naar de Efteling!

De internen die de afgelopen maanden 20 beloningsbonnetjes bijeen konden sparen, werden gisteren beloond met een uitstap naar de Efteling.

Olympiadeschool 2017-2019

Mevr. Sneyers en dhr. Meurisse namen op zondag 15 mei de titel 'OlympiadeSchool Natuurwetenschappen 2017-2019' officieel in ontvangst. StartFragment Deze titel wordt uitgereikt door de KU Leuven en er zijn slechts 10 scholen in Vlaanderen die dit jaar voldoen aan alle criteria: 1. In het huidige schooljaar en de twee voorafgaande schooljaren deelgenomen hebben aan alle eerste rondes van de vijf olympiades natuurwetenschappen (biologie, chemie, fysica, geografie en JON). 2. Gedurende deze periode elk jaar minstens één effectieve deelnemer in de tweede ronde hebben van één van de vijf olympiades natuurwetenschappen. 3. Gedurende deze periode minstens één jaar minimaal één leerling hebben die z

Geslaagde editie van 'music for light'.

Ook dit schooljaar kunnen de leden van de RVV (raad voor verdraagzaamheid) weer terugblikken op een geslaagde editie van 'music for light'. Net als de voorbije schooljaren werd aan de leerkrachten gevraagd om engagementen voor te stellen waarop leerlingen of klasgroepen konden bieden om ervan te kunnen genieten. Ook dit schooljaar werden de meest uiteenlopende voorstellen gedaan, gaande van zelf lasagne maken, een les geschiedenis in de tuin geven, een wijn- en bierdegustatie, het periodiek systeem in cubcakes,... Tijdens de middagonderbreking konden de leerlingen in de gezellige binnentuin plaatjes aanvragen tegen een vergoeding en werden er ook koffiekoeken en ijsjes verkocht. De opbrengst

Een mooi initiatief werd beloond!

Marc-Ignaz Martens, Jonas Mareels, Matilda De Meurechy en Anouk De Baere stelden op 28 april hun 'Friday the 13th Challenge' voor in de finale van 'Scholen voor het goede doel'. Onze leerlingen konden de jury bekoren met hun verhaal over voedselverspilling en armoedebestrijding. Het leverde hen dan ook een mooie tweede plaats op. Proficiat!

Knap resultaat in de Knack-interscholenstrijd

Seppe Van den Broeck, Viktor Eeckhout, Lauranne D'Haene en Kobbe Desutter verdedigden onze school op de Knack-Interscholenstrijd. Na een moedige strijd (met een prima start bij ronde 1) vielen ze net buiten de top 10.

Succesvolle deelname aan Olyfran

De deelname aan Olyfran was dit schooljaar weer een groot succes. Als school mochten we een didactisch pakket ter waarde van € 500 in ontvangst nemen en ook Elise Hartnett viel in de prijzen.

Griekenland/SteM-dag

StartFragmentOp de Griekenland/SteM-dag werden de leerlingen van het eerste jaar vandaag ondergedompeld in de Griekse cultuur. Tussen het naspelen van Grieks theater en verhalen over het godendom door, leerden de leerlingen van de eerste Latijnse ook de wereld van de programmeertaal van Lego MindStorms beheersen tijdens een stevige SteM-activiteit. Ondertussen proefde de eerste Moderne van Griekse mythologie en gingen ze onder andere aan de slag met het Griekse alfabet. Ongetwijfeld wordt er thuis laaiend enthousiast nagepraat over deze fascinerende dag. EndFragment

Eerst danslessen en dan als kers op de taart een sfeervol galabal!

Op 28 april vond het jaarlijkse galabal voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar plaats. Met de hulp van leerkrachten en de ouderraad kan het balcomité weer terugblikken op een zeer geslaagde editie. De leerlingen konden na een receptie met optredens van klasgenoten hun aangeleerde danspasjes echt uitproberen op de dansvloer. En natuurlijk was er ook een echte fotoshoot!

Passie overbrengen!

Vrijdag 12 mei vond de laatste TED-talk van dit schooljaar plaats. Prof. Dr. Thomas D'Hooghe probeerde met succes zijn passie voor wetenschappelijk onderzoek in een korte tijdspanne van 40 minuten over te brengen op onze leerlingen. Missie meer dan geslaagd! Helen, Michiel en Joske, de drie verantwoordelijke leerlingen voor de TED-talks, mogen terugkijken op een geslaagd nieuw initiatief dat volgend schooljaar hopelijk een vervolg krijgt.

Boekenquiz

In de loop van het schooljaar lazen al onze eerstejaars vier boeken. Vanmiddag werd in een spannende strijd beslist welk groepje zich leeskampioen mocht noemen. Het was een leuke middag!

Run Kris Van Gorp

In een warme sfeer werd een record aantal rondjes gelopen voor het goede doel. De directie trakteerde ondertussen leerlingen & leerkrachten op een ijsje voor een positieve doorlichting. Proficiat.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief