Vandaag op SJT

Collegecross hogere jaren

Vandaag kwamen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar in actie tijdens de veldloop, luid aangemoedigd door de andere leerlingen.

Speeddate vierde jaar

De leerlingen van 4 gingen vandaag tijdens 50 minuten in gesprek met voedselambassadeurs uit de eigen regio. Deze speed-date gesprekken brengen het grote vraagstuk 'voldoende eten voor 9 miljard mensen in 2050?' zéér dichtbij. De getuigenissen van de uitbater van een plaatselijke delhaize, een Arendonkse melkveehouder, de Vosselaarse wereldwinkel, een Turnhoutse organisatie voor voedselbedeling, de Antwerpse afgevaardigde van Vredeseilanden, geven hen wellicht al inspiratie voor een oplossing op deze levensbelangrijke vraag.

Uitslag internaatsavond

Na een avond vol spelplezier is het verdict gevallen. De ouders moeten duidelijk het onderspit delven. We verwachten ze in de loop van het verdere internaatsjaar voor hun tegenprestatie...

Geo-olympiade

Op woensdag 25 oktober werd opnieuw het startsein gegeven voor de Vlaamse olympiades van natuurwetenschappen. Aardrijkskunde mocht de spits afbijten en 13 leerlingen uit het vijfde en zesde jaar hebben zich deze namiddag over geografische vragen gebogen.

Internen nodigen ouders uit voor een spel

De internen nodigden vanavond de ouders uit op het internaat. Na een receptie met zelf bereide hapjes konden ze samen genieten van een heerlijk buffet. Nadien stond de hele avond in het teken van de strijd tussen de internen en hun ouders. Ze daagden elkaar uit in verschillende gezelschapsspellen. Er kon tussendoor genoten worden van muziek aan het haardvuur buiten of in het muziekcafé binnen. Benieuwd wie aan het langste eind zal trekken.

Cross

De leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar liepen zich op dinsdagmiddag de ziel uit het lijf tijdens de jaarlijkse cross op ons collegedomein. Alle leerlingen leggen 1600 meter af. Ondank of mede door de lichte regenval waardoor er veel zuurstof in de lucht aanwezig was, werden er weer mooie tijden neergezet. Maar het motto blijft meedoen is belangrijker dan winnen.

Leefsleuteltweedaagse.

De tweedejaars gingen donderdag en vrijdag op tweedaagse. Er werd gewerkt rond vertrouwen, samenwerken, groepsdruk, pesten, ... 's Avonds was er een free podium waar iedereen kon genieten v an dans en muziek.

Sportraadquiz

Tijdens de sportraadquiz namen 30 ploegen het tegen elkaar op. De leerkrachtenploeg 'Een bank vooruit' trok aan het langste eind, proficiat!

Roots & Shoots

Het Roots & Shoots-team probeert elke vrijdag de dertiende een actie rond duurzaamheid op het touw te zetten. Deze keer boden ze voorbijgangers in de Gasthuisstraat een suikerspin, een chocoladebanaan, popcorn of donuts aan. Alles was gemaakt met ingrediënten uit eerlijke handel.

Een spannend cluedospel.

De internen van afdeling 1 speelden verleden woensdagnamiddag een leuke cluedo. Via allerlei opdrachten kwamen ze te weten wie de moord gepleegd had, met welk wapen en op welke plaats het gebeurd was. Het werd een fijne namiddag onder de stralende zon.

Democratiefabriek

Vorige week brachten de leerlingen van 4-5-6HW een bezoek aan de Democratiefabriek. Dit is een interactieve, reizende tentoonstelling om jongeren te sensibiliseren voor democratie en burgerschap.

Schrijf-ze-VRIJdag

Op donderdag- en vrijdagmiddag schreven heel veel leerlingen en ook leerkrachten tijdens de middagonderbreking een brief voor amnesty international. 59 brieven vertrekken richting Azerbeidzjan, 68 naar Kameroen en 109 naar Brussel. De cakeverkoop, gebakken door vrijwilligers, bracht genoeg op om uit de kosten geraken. De Schrijf-ze-VRIJdag is een mix van mensenrechteneducatie en mensenrechtenactivisme in scholen.

Nacht van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. Alle leerlingen die in een jeugdvereniging zitten komen in uniform naar school. Om deze dag extra glans te geven, bleven er 26 leerlingen onder begeleiding van 4 leerkrachten overnachten in een tent op school. Nadat ze eerst samen studeerden en een spel organiseerden voor de internen van de lagere jaren, aten ze samen en zongen ze rond het kampvuur.

Projectdag 1ste jaar

Op dinsdag 17 oktober hadden alle eerstejaars een projectdag. De hele dag werkten ze rond de 3 V's: vriendschap, verantwoordelijkheid en verkeer. Het werd een boeiende dag waar we veel van elkaar opstaken.

Verloren voorwerpen

Elke donderdagavond trekken enkele internen door de gangen op zoek naar verloren voorwerpen. Jammer genoeg verzamelen ze elke week een hele kar. Nadien worden deze netjes opgeborgen in het lokaaltje van de verloren voorwerpen waar de leerlingen ze terug kunnen komen ophalen.

We spelen een spel vanavond

Dit jaar op de internaatsavond geen klassieke sportcompetitie tussen de ouders en de internen. Seb Van Deun, oudleerling en uitbater van de speciaalzaak voor gezelschapsspelen 'De Kolonisten' in Turnhout, heeft voor ons enkele gezelschapsspelen geselecteerd en komt die aanleren. Benieuwd wie dit jaar zal kunnen winnen...

Cluedo

De internen van het eerste jaar speelden vandaag een leuke cluedo. Via allerlei opdrachten kwamen ze te weten wie de moord gepleegd had, met welk wapen en op welke plaats het gebeurd was. Het werd een fijne namiddag onder de stralende zon.

Popcornverkoop voor het milieu

De leden van Merlijn organiseerden vanmiddag een geslaagde popcornverkoop. De opbrengst zal gebruikt worden voor het onderhoud van het reservaat en de aanleg van een educatief wandelpad.

Maskers maken.

De internen van afdeling B bereidden zich verleden woensdag alvast voor op Halloween met het maken van leuke gipsmaskers. Laat het griezelen maar beginnen!

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief