Vandaag op SJT

Ingebruikname nieuwe refter eerste graad

Deze middag mochten de eerstejaars externen na lang uitkijken hun eigen stekje toe-eigenen in de vernieuwde refter. Deze werd vanaf september tot en met vorige week gerenoveerd. Vanaf morgen wordt de refter dagelijks gebruikt, maar ze konden er vandaag al genieten van een stukje cake en een bekertje warme chocomelk. Nu kunnen ze er dagelijks genieten van hun boterhammen én van een warme inrichting, onder andere nieuwe tafels en stoelen.

Zaalvoetbal leerlingen-leerkrachten

Op dinsdag keken de leerkrachten en de leerlingen van de derde graad elkaar in de ogen tijdens een zaalvoetbalwedstrijd. Het werd een spannende match die eindigde op 3-3. De leerlingen trokken ten slotte aan het langste eind bij het nemen van strafschoppen.

Rangschikking klassencompetitie eerste graad

Een trimester lang bekampten de leerlingen van de eerste graad elkaar in verschillende sportdisciplines. Voorlopig geeft het een gedeelde eerste plaats voor 1La en 2GL. Uiteraard is er nog niets verloren voor de andere klassen. In het tweede trimester kunnen zij opnieuw proberen om punten te sprokkelen

Koor

Ook dit schooljaar komen iedere week op donderdagmiddag een 30 tal leerlingen samen om te zingen. Zij worden deskundig begeleid door mevrouw Weyler.

Winnaar tafeltennistennistornooi is gekend

Terwijl in de klassencompetitie volleybal voor de derde graad volop verder wordt gestreden werd vandaag de finale van het tafeltennistornooi voor de eerst graad beslecht. Klaas Ceusters trok aan het langste eind en verzamelt zo ook de meeste punten voor 1Ma.

Wiskundig talent gespot

Op de Wiskunde B-dag werken leerlingen in teams van drie of vier een hele dag in hun eigen school aan een open wiskundige onderzoeksopdracht. Vaardigheden als probleemoplossend denken, mathematiseren, logisch redeneren en argumenteren staan centraal. Tegen het einde van de dag verwerken de teams hun oplossingen tot een samenhangende tekst. Onze knapste wiskundekoppen deden mee.

Voluit voor je passie

Op 16 november verdiepten de leerlingen van de derde graad zich een hele dag in een hoofdvak: werken aan een Ooggestuurde Interface (Wetenschappen), op zoek naar de klassieke erfenis in de actuele kunst (Klassieke Talen), een dagje Luik (Moderne Talen), op bezoek in het justitiepaleis van Antwerpen (Economie) en een stadswandeling in Eindhoven (Humane Wetenschappen) of wat dacht je van de rij van Fibonacci en de gulden snede (Wiskunde)? Eén dag voluit gaan voor een passie … Een boeiende ervaring! Een hulp om een betere studiekeuze te maken in het hoger onderwijs!

De sint bezoekt het internaat

De internen keken er al weer lang naar uit. Hun schoentje met tekening erin stond de avond tevoren reeds klaar. 's Ochtends verzorgden de zwarte pieten een dansbattle. Na een beklijvend filmpje 's avonds deed de Sint zijn intrede. Er opnieuw enkele stoute, maar vooral veel brave kinderen. Wie zoet was, kreeg lekkers!

Klassencompetitie draait op volle toeren.

De klassencompetitie is volop aan de gang. Onder een stralend herfstzonnetje werd er in de tuin baseball gespeeld en in de sporthal namen de leerlingen het tegen elkaar op in het badmintontornooi.

SJT vanuit de lucht

Het voorbije weekend vloog leraar T. Joppen met een motorvliegtuigje over het domein van 24 ha. De herfstkleuren wilden we jullie niet onthouden.

Quiz afdeling B

In afdeling B werd er vorige week gequizd, 'The band' ging met de eerste plaats aan de haal.

Licht op, fluo top!

De sportraad trakteerde vanochtend alle leerlingen die met de fiets kwamen, hun fietslicht aanhadden en een fluovestje droegen met een warme kop chocomelk aan een warm vuurtje. Gezien worden in het verkeer blijft de boodschap in deze donkere dagen.

Looptraining

Iedere dinsdagmiddag trekken een 20 a 30 leerlingen hun loopkleren aan om samen met Dhr. Abbeel en Dhr. Van Leemput al lopend hun conditie te verbeteren.

Herdenking 11/11

11 november, Wapenstilstand Wereldoorlog I Jaarlijks wordt op 11 november overal in België de gruwel van de twee wereldoorlogen en de hunkering naar vrede herdacht. Daan vertegenwoordigde onze leerlingenraad op de plechtigheid in Turnhout. Hij legde namens de school een bloemenkrans neer bij het monument voor de gesneuvelden op het Zegeplein.

Het sociaal project, een boeiende ervaring.

De meeste leerlingen van het derde jaar zijn ondertussen gestart met hun sociaal project. Zij draaien mee in een woonzorgcentrum, een instelling voor mensen met een beperking, een asielcentum,.. Deze week startten ook de leerlingen die hun sociaal project doen op onze lagere school BSD. Ze spelen er tijdens de middag taalspelletjes met leerlingen die nog niet helemaal vertrouwd zijn met onze taal.

Spannende klassencompetities

Deze week en de volgende weken nemen de leerlingen van de eerste graad het tegen elkaar op in een tafeltennistornooi. Op die manier kunnen ze punten voor hun klas verzamelen om zo de sportiefste klas te worden. De leerlingen van de derde graad doen hetzelfde in een badmintontornooi. De meisjes van de derde graad kunnnen kennis maken met jazz-dance tijdens initiatielessen.

Voetbal en netbal tussen afdeling 1 en 2

Vandaag vond de clash tussen afdeling 1 en 2 plaats. De jongens bekampten elkaar op het voetbalveld en na een spannende strijd werd de match beslecht met penalty's. Daaraan trok afdeling 2 aan het langste eind met één goal verschil. Bij het meisjesnetbal was het mogelijks nog spannender en eindigde de wedstrijd op 1-1.

Genieten van een herfstzonnetje

Deze middag genoten de leerlingen van het mooie herfstdecor en van een herfstzonnetje. Ze wandelden al keuvelend door de dreven, ze zaten rustig bij te praten op een bank, ze sporten ...Dit allemaal in onze grote tuin van meer dan 20 Ha.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief