Vandaag op SJT

Schaaktornooi op internaat

Deze week is het schaaktornooi op internaat gestart, een initiatief van Alexander J. (6). Meer dan 40 internen van afdeling B tot 6 schreven zich in. Schaken heeft een aantal voordelen voor het brein van kinderen. Onderzoek wijst uit dat gedreven schakers een groter ruimtelijk inzicht ontwikkelen en vooral zich beter kunnen concentreren. Maar vooral: schaken is heel spannend en het verveelt nooit. We zijn benieuwd wie de trofee 'beste schaker van het sjt-internaat' in de wacht kan slepen.

KC basketbal 1ste jaar

Vandaag startte de klassencompetitie basketbal voor het eerste jaar. Er werd op verschillende veldjes telkens naar 1 ring gespeeld. De jongens en meisjes van het eerste jaar streden alsof hun leven ervan af hing.

Internen komen massaal appels halen.

"An apple a day keeps the doctor away", zegt een volkse zegswijze uit 1866. Deze zin in gedachten kunnen de internen tijdens de onderbreking een appel op de prefectuur krijgen. Iedere dag worden er meer dan 60 appels uitgedeeld. We hadden nooit verwacht dat de internen zo massaal voor fruit zouden kiezen. Misschien moeten we ze eens de keuze laten tussen een appel of een zakje chips?

Geslaagde infodagen!

Veel belangstelling voor onze infodagen! Het werd ook een blij weerzien met veel oud-leerlingen die nu met hun eigen kinderen een kijkje kwamen nemen. Vooral de rondleidingen door de eigen leerlingen en de vriendelijkheid van de leerkrachten werden bijzonder gesmaakt. Voorts waren de kandidaat-leerlingen en hun ouders onder de indruk van de lichtrijke ruimte binnen, de frisse en gerenoveerde lokalen en het immense park en de vele sportmogelijkheden. Maar ook onze typische collegegeest sprak veel ouders aan. We zijn immers een overzichtelijke school met een duidelijk aanbod met veel aandacht voor kennisoverdracht en kritisch denken, voor culturele ontwikkeling, voor sociale omgang met el

TED-TALK

Op vrijdag 23/02 was oud-leerling Dirk Vandervelden (ret.'92) de gast op onze tweede TeD-talk. Dirk engageert zich al jaren voor de vluchtelingen in Duinkerken, Calais en het Maximiliaanpark in Brussel. Dirk bracht een realistisch verhaal, aangrijpend, maar zonder sensatiezucht. Hij riep vooral op om iedere berichtgeving over de vluchtelingenproblematiek met een kritische geest te lezen, want er wordt ons heel wat angst aangepraat. De vele vragen achteraf waren het bewijs dat deze problematiek veel leerlingen bezig houdt.

Spannende strijd

Deze middag konden de klassen van het tweede jaar elkaar bekampen tijdens de klassencompetitie basketbal.

Ouders komen koken op het internaat

De ouders verloren op de internaatsavond de spelletjes tegen de internen. Als tegenprestatie kwamen ze vanavond voor het hele internaat koken en opdienen. Het werd niet alleen een heerlijk eetfestijn, maar ook een ware theatervoorstelling. Nog meer foto's zijn te zien op volgende link: https://www.flickr.com/photos/22069168@N07/sets/72157666035323518/

Inleefreis Tanzania

Deze krokusvakantie gingen Leander Huyghe, Helena Van den Heuvel (5de jaar) en Hilde Wouters op inleefreis naar Tanzania. De reis werd georganiseerd door de NGO ‘Licht voor de Wereld’. Door hun deelname aan de reis verbinden deze mensen zich ertoe 2 jaar ambassadeur te zijn voor Licht voor de Wereld op school. Het werd een indrukwekkende reis met heel wat emoties en ervaringen. Op het programma stond het bezoek aan een school voor slechtzienden in Kilosa, een bezoek aan het CCBRT- hospitaal waar heel wat oogchirurgie gebeurt, een bezoek aan het Mabinte-project waar vrouwen met fistulae gerehabiliteerd worden en veel meer. Meer info kan u vinden op www.lightfortheworld.be

Klasactiviteit 1 Lb

Donderdag na schooltijd beleefden de leerlingen van 1Lb samen met hun klastitularis en hun peters en meters een fijne avond. Eerst werd er samen gestudeerd en gegeten. Maar nadat het voldoende donker was buiten werd er een spannend bosspel gespeeld.

Studie-atelier voor het 1ste jaar

In het studie-atelier kunnen de eerstejaars terecht met vragen over hun studiemethode. Iedereen wordt er persoonlijk verder geholpen.

Wintermaaltijd met voedseloverschotten

Het Roots & Shoots-team bereidde gisteren samen met de vrijwilligers van T’ANtWOORD een wintermaaltijd met voedseloverschotten voor zij die het minder breed hebben. Het eten haalden ze op bij winkels in en rond Turnhout. Met de actie sloegen ze 2 vliegen in 1 klap: de problematiek van voedselverspilling werd in de verf gezet en de samenwerking tussen bedrijven en armoedeorganisaties werd gestimuleerd.

Geografie-olympiade

Deze 5 leerlingen van onze school namen woensdagmiddag in Antwerpen deel aan de tweede ronde van de geografie-olympiade. Samen met 75 andere jongeren van het vijfde en zesde jaar uit de provincie Antwerpen moesten ze hun hoofd breken over allerlei geografische vraagstukken. We duimen mee voor een finaleplaats.

Onderzoeksopdracht

Dinsdagmiddag hebben de zesde jaars van de pool wetenschappen gewerkt aan hun onderzoeksopdracht. In september kozen ze een onderwerp in één van de vakken wetenschappen (FY, CH, BI of AA) en na een paar maanden voorbereiding moesten ze dinsdag hun experimenten uitvoeren of de verzamelde gegevens verwerken en bespreken.

Excursie naar Rotterdam

De tweedejaars werden dinsdag ondergedompeld in de werking van de Rotterdamse haven. Op het programma stond een rondrit door de haven, een bedrijfsbezoek en een bezoek aan de interactieve havententoonstelling.

Projectdag 1ste jaar

Onze eerste jaars werken vandaag in een projectdag aan hun zelfvertrouwen. Hieronder enkele sfeerbeelden.

STEM-olympiade

Vanmiddag namen enkele leerlingen van het eerste en het tweede jaar deel aan de STEM-olympiade. Een uur lang bogen ze zich over enkele wetenschappelijk-technologische vragen.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief